Ενιαία εθνική στρατηγική εξωστρέφειας για τον κλάδο Ψηφιακής Τεχνολογίας

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Τις δυνάμεις τους, με στόχο τη χάραξη μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής εξωστρέφειας, συνασπίζουν οι δυνάμεις της εγχώριας βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Corallia, με πρωτοβουλία του Enterprise Greece, μέσα από τη συνένωση των δυνάμεων τους, επιχειρούν να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή εξωστρέφειας για τον κλάδο της Τεχνολογίας.

Το πρώτο δείγμα της κοινής προσπάθειας των τεσσάρων φορέων θα γίνει στο Mobile World Congress 2017, όπου η Ελλάδα συμμετέχει για πέμπτη συνεχή χρονιά με Εθνικό Περίπτερο και επιχειρηματική αποστολή.

Τη συμμετοχή συνδιοργανώνεει ο ΣΕΚΕΕ και το Enterprise Greece, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ και του Corallia – ως συντονιστή των mi-Cluster, si-Cluster και gi-Cluster. Η αποστολή στο MWC 2017 έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η συνεργασία ΣΕΠΕ, ΣΕΚΕΕ, Corallia, υπό τον συντονισμό του Enterprise Greece, εγκαινιάζεται με την εθνική συμμετοχή στο Mobile World Congress 2017, από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσουν συγκροτημένες εθνικές ενέργειες συμμετοχής σε άλλα διεθνούς εμβέλειας γεγονότα της Τεχνολογίας, όπως η έκθεση CeBIT 2017, από τις 20 έως τις 24 Μαρτίου. Κοινός στόχος των συμμετεχόντων είναι η διεύρυνση του ελληνικού οικοσυστήματος της καινοτομίας και τεχνολογίας, η διεθνής δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων και η επίτευξη των μέγιστων δυνατών συνεργιών.

Κοινή συνισταμένη της συντονισμένης προσπάθειας, είναι να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας ένα ακόμη ευρύτερο διεθνές έρεισμα, αναδεικνύοντας στο εξωτερικό την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, που επενδύει σε ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικής δραστηριότητας, με στόχο την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και της ελληνικής τεχνογνωσίας, για την προώθηση ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών στην παγκόσμια σκηνή.

Συνοχή, Εξωστρέφεια και Προσέλκυση Επενδύσεων

Ο Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Μέλος ΔΣ του DIGITALEUROPE και Αντιπρόεδρος του WITSA για την Ευρώπη, κύριος Γιάννης Σύρρος, υπογράμμισε ότι στόχος της κοινής προσπάθειας είναι η ενίσχυση του ήδη διεθνοποιημένου προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων Ψηφιακής Τεχνολογίας, μέσα από δράσεις εξωστρέφειας, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυαναμενόμενη προσέλκυση επενδύσεων. “Αρχής γενομένης από το Mobile World Congress 2017, θα προβάλουμε τη συνοχή και την εξωστρέφεια της εθνικής πολιτικής, προσελκύοντας ξένες επενδύσεις για το ελληνικό επιχειρηματικό δυναμικό”.

Όπως τόνισε, οι εταιρείες – μέλη του ΣΕΠΕ παράγουν εδώ και χρόνια καινοτομία και νέες ιδέες, δημιουργώντας προϊόντα και λύσεις για τις διεθνείς αγορές “Το ζητούμενο, όλα αυτά τα χρόνια ήταν, η εξωστρέφεια. Σήμερα, η τεχνολογία διαπερνά όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής μας δραστηριότητας και πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των επιχειρήσεων του κλάδου προς αυτή την κατεύθυνση. Να στηρίξουμε υγιή ελληνικά σχήματα με διεθνείς προδιαγραφές που μπορούν να ανοίξουν ένα μεγαλύτερο παράθυρο εξωστρέφειας. Σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να λείψει κανένας”.

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, κύριος Γιάννης Γιανναράκης, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ελληνικής αποστολής, φέτος η χώρα περνά σε μια νέα φάση, η οποία χαρακτηρίζεται από τη σύμπραξη οργανωμένων δυνάμεων, τη συγκρότηση μιας “εθνικής ομάδας της τεχνολογίας” με την υποστήριξη του το Enterprise Greece, του ΣΕΠΕ, των clusters του Corallia, αλλά και της Πολιτείας. “Η εξωστρέφεια είναι στόχος και φέτος. Με τη συνεργασία Enterprise Greece, ΣΕΠΕ, Corallia πάμε ακόμη πιο μακριά”. Ο ίδιος τόνισε ότι η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και fora έχει πολλαπλή αξία, καθώς ενισχύει το οικοσύστημα της καινοτομίας στην Ελλάδα, με στόχο την αναστροφή του brain-drain και γιατί όχι -όπως σημείωσε- τη μετατροπή του σε brain-gain.

Ο Πρόεδρος Enterprise Greece, κύριος Xρήστος Στάικος, υπογράμμισε ότι “η συνεργασία με τον ΣΕΠΕ, τον ΣΕΚΕΕ και το Corallia ανοίγει μια νέα εποχή στην εξωστρέφεια της χώρας και των τεχνολογικών επιχειρήσεων. Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος Τεχνολογίας μπαίνει σε πρώτη θέση στη λίστα των προτεραιοτήτων του Enterprise Greece και της Πολιτείας. “Βάζουμε τον κλάδο της τεχνολογίας, για πρώτη φορά, στο επίκεντρο της εθνικής μας στρατηγικής για την εξωστρέφεια. Το επόμενο βήμα είναι να διαμορφώσουμε μια ενιαία στρατηγική εξωστρέφειας για τον κλάδο της Τεχνολογίας”, σημείωσε ο ίδιος.

Την άποψη ότι “η σύμπραξη Enterprise Greece, ΣΕΠΕ, ΣΕΚΕΕ, Corallia δίνει ώθηση στην ελληνική τεχνολογία” εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του Corallia, κύριος Βασίλης Μακιός. Εκ μέρους της Eurobank, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης e-Business, κύριος Κωστής Πάϊκος, εξέφρασε τη στήριξη της τράπεζας και φέτος προς την ελληνική αποστολή, λέγοντας χαρακτηριστικά: “το μέλλον της ελληνικής τεχνολογίας είναι εδώ”. “Την ανάγκη να κάνουμε το τεχνολογικό μας προϊόν γνωστό διεθνώς”, επεσήμανε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, κύριος Βαγγέλης Αντωνιάδης.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr