Γίνε και εσύ ο επόμενος UNIbuddy

    Από: Startup Team

Φέτος θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά , οι “UNIque Days”, δωρεάν ημερίδες ακαδημαϊκού προσανατολισμού που διοργανώνονται από φοιτητές για μαθητές λυκείου. Σκοπός των UNIque Days αποτελεί η αρτιότερη ενημέρωση του μαθητή για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό να διαθέτει περισσότερες πληροφορίες, πριν κάνει οποιαδήποτε επιλογή για το μηχανογραφικό του αλλά και για το μέλλον του. Όραμά μας είναι η καθιέρωση της διημερίδας καθώς και η ένταξη σε αυτήν όλο και περισσοτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Φέτος, την πρώτη ημέρα της διημερίδας (10 Απριλίου) πρόκειται να παρουσιαστούν οι σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και τη δεύτερη (11 Απριλίου) εκείνες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α. – πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Σε κάθε ημερίδα οι μαθητές μπορούν:

  • να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για όλες τις σχολές του κάθε ιδρύματος ή μόνο για όσες σχολές τους ενδιαφέρουν
  • να συμμετέχουν, αν το επιθυμούν, σε διαδραστικά εργαστήρια, αντιπροσωπευτικά του αντικειμένου της κάθε σχολής, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά σε αυτό
  • να συζητήσουν σε ανοιχτούς διαλόγους με φοιτητές από όλες τις σχολές του ιδρύματος για να επιλύσουν τις πιθανές απορίες τους
  • να έρθουν σε επαφή με φοιτητικές ομάδες που δρουν στις σχολές αυτές αλλά και με βραβευμένα projects φοιτητών

 

Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες, ελπίζουμε οι μαθητές να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους ενδιαφέρει και να κατανοήσουν καλύτερα τι σημαίνει να είσαι φοιτητής σε μία από αυτές τις σχολές, ώστε οι μελλοντικές επιλογές τους να είναι πιο συνειδητές και να επαφίενται στα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες:

Πού: Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι 12135

Πότε: 10 &11 Απριλίου 2017

Είσοδος: Ελεύθερη

Διοργανωτής: Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Unique Minds

Παρακαλούμε όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να παρευρεθούν σε μία από τις δύο ημερίδες, να πραγματοποιήσουν προεγγραφή, συμπληρώνοντας τις παρακάτω ηλεκτρονικές φόρμες.

Οι θέσεις για τη διημερίδα είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 19 Μαρτίου 2017.

  • Για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο:

Ατομική Αίτηση Συμμετοχής: goo.gl/forms/yOoybZOHfNC9xTOO2

Επικοινωνία: ntua@uniqueminds.gr

  • Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Ατομική Αίτηση Συμμετοχής: goo.gl/forms/uGucDiS8d2IimyUj2

Επικοινωνία: asoee@uniqueminds.gr

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε είτε το site μας : www.uniqueminds.gr

Είτε το facebook page μας: www.facebook.com/UniqueMindsGR/

Σας περιμένουμε!

Τι είναι το UNIbuddies;

H Unique Minds πρόκειται για έναν φοιτητικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό με σκοπό να συμβάλει στον ορθό ακαδημαϊκό προσανατολισμό των μαθητών. Στο πλαίσιο των δράσεων της παρουσιάζει το UNIbuddies.

Το UNIbuddies είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα στη χώρα μας που συνδέει μαθητές με φοιτητές  από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μέσω της πλατφόρμας μας κάθε μαθητής από όλη την Ελλάδα θα έχει πλέον τη δυνατότητα να λύσει απορίες του σχετικά με τα τμήματα όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.) στα οποία ενδιαφέρεται να φοιτήσει και ο ίδιος στο μέλλον και να ενημερωθεί πλήρως για την ακαδημαϊκή κατεύθυνση που τον ενδιαφέρει. Κάθε μαθητής που θα εγγράφεται με βάση τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα και άλλων κοινών στοιχείων (τόπος καταγωγής, ενδιαφέροντα) θα γίνεται match με έναν φοιτητή- μέντορα, ο οποίος θα συνομιλεί μαζί του με σκοπό να τον ενημερώνει για το τμήμα φοίτησής του, να του παρέχει πληροφορίες και να λύνει τυχών απορίες του μαθητή .

Αν είσαι φοιτητής Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και θέλεις να βοηθήσεις μαθητές από όλη την Ελλάδα να ενημερωθούν άμεσα και πλήρως για το τμήμα σου , τότε γίνε και εσύ ο επόμενος UNIbuddy και πρόσφερε εθελοντικά mentoring στον ελεύθερο σου χρόνο.

Για να δηλώσεις συμμετοχή εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το  site μας: www.uniqueminds.gr

Ε-mail επικοινωνίας : info@uniqueminds.gr