Women associations | Κοντά στη γυναίκα… Κοντά στη παράδοση…

    Από: Startup Team

Η γυναίκα μέσα στους αιώνες διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο για την αγροτική οικονομία   και υπήρξε στυλοβάτης της. Στη σύγχρονη κοινωνία οι γυναίκες επιχειρηματίες φέρνουν μια νέα εποχή στην αγροτική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Αυτό, λοιπόν, το εγχείρημα επιδιώκει να στηρίξει και να ενισχύσει το womenassociations.gr.

Πρόκειται για ένα site που δημιουργήθηκε το 2012 από την Μαρία Κλεπετούνα. Στο womenassociations.gr φιλοξενούνται 47 γυναικείοι συνεταιρισμοί, οι οποίοι προβάλλονται εντελώς δωρεάν. Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να συγκεντρώσει και να οργανώσει του γυναικείους συνεταιρισμούς της χώρας σε ένα διαδικτυακό χώρο, ώστε να προβληθεί η δουλειά τους και η καταγωγή τους.

Τον Ιανουάριο του 2017, η όλη προσπάθεια πήγε ένα βήμα παρά πέρα  με τη δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης με την επωνυμία «Γυναικών Συνεργασία» και το δ.τ. «WOMENASSOCIATIONS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.». Η εταιρεία είναι κοινωνικού χαρακτήρα και γι’ αυτό το σκοπό θα προσφέρει το 1% του ετήσιου τζίρου της στους συνεργαζόμενους συνεταιρισμούς.

Επιπρόσθετα, σε λιγότερο από τρείς μήνες θα είναι  έτοιμο το ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου οι επισκέπτες του θα έχουν τη δυνατότητα περιήγησης σε πληθώρα επώνυμων παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής θα είναι σε θέση να ξεκινήσει το ταξίδι του σε ένα κόσμο μοναδικών γεύσεων και γαστρονομικών εμπειριών, που προσφέρουν τα αγνά τοπικά  προϊόντα.

Έτσι, λοιπόν, πρόκειται για μια δραστηριότητα που επιδιώκει να αναδείξει τη γαστρονομική ελληνική κουλτούρα όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά βάζει πλώρη και για τις διεθνείς αγορές. Απαρχή αποτελεί το μεράκι και ο κόπος των γυναικών που παράγουν  παραδοσιακά προϊόντα.

Τέλος, κύρια βλέψη είναι να μεταλαμπαδευτούν  οι ελληνικές διατροφικές συνήθειες και να διατηρηθούν αναλλοίωτες στο χρόνο οι συνταγές αυτών  των γυναικών.