Υποτροφία για Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις για Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ALBA Graduate Business School από το AHEAD

    Από: Startup Team

To ALBA Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει για το ακαδημαϊκό έτος 2017/18 μία (1) υποτροφία για στελέχη πολύ μικρών επιχειρήσεων για τα μεταπτυχιακά προγράμματά του.

Η υποτροφία του AHEAD για πολύ μικρές επιχειρήσεις «AHEAD Scholarships for Micro Enterprises» καλύπτει το 50% των διδάκτρων. Είναι ανοικτή για επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων (που απασχολούν μέχρι 9 άτομα). Η επιχείρηση θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μην ανήκει σε όμιλο επιχειρήσεων. Η υποτροφία στοχεύει στην ενίσχυση του επιχειρηματικού ταλέντου με γνώση, δικτύωση και δεξιότητες.

Στόχος του AHEAD είναι να υποστηρίξει τόσο εντός όσο και εκτός της κοινότητας του ALBA την κατανόηση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Κεντρική αξία όλων των δραστηριοτήτων του AHEAD είναι η πεποίθηση ότι επιχειρηματικές δραστηριότητες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία αναζωογόνησης του οικονομικού τοπίου με καινοτομία, όραμα και αξίες.

Από το 2012, που ανακοινώθηκαν για πρώτη χρονιά οι συγκεκριμένες υποτροφίες, έχουν δοθεί υποτροφίες συνολικού ύψους €80.625 σε 10 υποτρόφους: 5 στο The ALBA MBA, 2 στο MSc in Entrepreneurship, και μία στα MSc in Marketing, MSc in Strategic Human Resources Management και MSc in Tourism Management.

O Έκτωρ Γιαννακόπουλος έλαβε το 2016 την υποτροφία για το The ALBA MBA: «Η υποτροφία του ΑΗΕΑD για πολύ μικρές επιχειρήσεις μου χάρισε την δυνατότητα να γνωρίσω ενδιαφέροντες συναδέλφους, να λάβω γνώση από εξαιρετικούς καθηγητές και, πάνω από όλα, να ακολουθήσω τις ακαδημαϊκές μου φιλοδοξίες. Η υποστήριξη του AHEAD ξεπερνά την απλή λογική μιας υποτροφίας, καθώς για εμένα αποτελεί την πεμπτουσία της επιβεβαίωσης του ονείρου μου.»

Αντίστοιχα, η Αγγέλικα Νιάρχου έλαβε την υποτροφία το 2015 για το Msc in Entrepreneurship. Σύμφωνα με την Κα. Νιάρχου «ως νέα επιχειρηματίας πρέπει να εξελίσσω ταυτόχρονα με την επιχείρηση και τον εαυτό μου. Γνώση και δια βίου μάθηση είναι δύο καίρια εργαλεία για αυτό. Για εμένα, η υποτροφία AHEAD Scholarship for Micro Enterprises υπήρξε το όχημα για εξέλιξη και επιτυχία.»

 

 

Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των αιτήσεων που αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2017/18 είναι η 31 Μαΐου 2017. Η Επιτροπή Αξιολόγησης των υποτροφιών θα λάβει υπόψη της, εκτός από το βιογραφικό του ενδιαφερόμενου, τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν στην επιχείρηση:

  • Δυνατότητα ανάπτυξης
  • Επιχειρηματικό όραμα και στόχοι
  • Επίδοση τελευταίων ετών

Μέρος των υπόλοιπων διδάκτρων μπορούν να καλυφθούν μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να λάβετε το έντυπο αίτησης, επικοινωνήστε με το email ahead@alba.edu.gr ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για τις υποτροφίες του ALBA Graduate Business School στον σύνδεσμο www.alba.edu.gr/scholarships.