Aναπτυξη επιτυχημένου προγράμματος προσωρινής ανταλλαγής σε θέσεις εργασίας

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «NEELI Nonformal education and elearning forinclusion», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε 15μερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη διαπολιτισμική εκπαίδευση για την ομαλή κοινωνική ένταξη μεταναστών.

Συγκεκριμένα δύο εθελόντριες από Ιταλιά, η κα. Viola Ottino και η κα. Mariem Cosro ταξίδεψαν και διέμειναν στην πόλη της Λάρισας από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου 2017.

Οι εθελόντριες συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες οι οποίες επικεντρώνονταν κυρίως σε παιδία μεταναστών/προσφύγων. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε φορείς/οργανισμούς, όπως ο Δήμος Λαρισαίων, οι Ενεργοί Πολίτες, που ασχολούνται με την κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών ενηλίκων και ανηλίκων. Επίσης οι εθελόντριες επισκέφθηκαν και το Hot Spot του Κουτσόχερου όπου φιλοξενούνται επίσης πρόσφυγες και μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, δημιούργησαν ένα Ηλεκτρονικό Εκπαιδευτικό Υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μετανάστες καθώς και από καθηγητές. Το εκπαιδετικό υλικό παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την επικρατούσα κατάσταση στην Ευρώπη σχετικά με τη μετανάστευση, εργαλέια για την κονωνική ενσωμάτωση καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για το πως μπορούν οι μετανάστες/πρόσφυγες να χρησιμοποιήουν το διαδίκτυο (πχ. για να μαθαίνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους).

Το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι σύντομα διαθέσιμο και μπορείτε να το βρείτε εδώ: www.athena.entre.gr

NEELI – Job shadowing in Larissa

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr