O Elon Musk δεν ξέρει τί σημαίνει impossible

    Από: Startup Team
πηγή: impossible.works

Ο άνθρωπος που θέλει να μας στείλει στον Άρη, μόλις ανακοίνωσε το νέο του εγχείρημα που κάνει το Minority Report του Spielberg να ακούγεται σαν ντοκιμαντέρ.  Μετά τα σχέδια του για τη δημιουργία αποικίας στον κόκκινο πλανήτη, ο Elon Musk ιδρύει μια εταιρεία που θα ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα καταφέρει ο ανθρώπινος εγκέφαλος να συνδεθεί με τους υπολογιστές.

Το brain-computer interface venture που ακούει στο όνομα Neuralink, αξιοποιεί τη νευρωνική τεχνολογία και συγκεκριμένα τη τεχνολογία Neural lace με στόχο τη διασύνδεση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών. Η τεχνολογία αυτή συμπεριλαμβάνει την εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να «ανεβάζουν» (upload) και να κατεβάζουν (download) τις σκέψεις τους.

Αυτό δυνητικά σημαίνει πώς ο εγκέφαλος θα μπορούσε να κρατήσει τη συνείδηση ζωντανή ακόμα κι αν το σώμα έχει πεθάνει.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποιο επίσημο σχόλιο, αλλά οι πρώτες προσλήψεις έχουν ήδη γίνει. Σ’αυτές περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα όπως η Vanessa Tolosa, μηχανικός στο Larence Livermore National Laboratory και ειδική σε ευέλικτα ηλεκτρόδια, ο Phillip Sabes, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και εμπειρογνώμονας για το πώς ο εγκέφαλος ελέγχει την κίνηση, και ο Timothy Gardner, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, που απέκτησε φήμη όταν εφάρμοσε ηλεκτρόδια σε πτηνά και μελέτησε τον τρόπο που κελαηδάνε.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
impossible.works