Μπαίνει το BuzzFeed στο χρηματιστήριο;

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η ιστοσελίδα ίσως προετοιμάζεται για μια αρχική δημόσια προσφορά μέσα στο 2018.

της Λουσίντα Σεν

Η ιστοσελίδα μέσων ενημέρωσης BuzzFeed, γνωστή για τα κουίζ και το viral περιεχόμενό της, ίσως προετοιμάζεται για μια αρχική δημόσια προσφορά κάποια στιγμή μέσα στο 2018, σύμφωνα με αναφορά της Axios η οποία επικαλείται πηγές του κλάδου. Η αναφορά στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το CNBC.

Αν και τα σχέδια για μια αρχική δημόσια εγγραφή βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, η εταιρεία ίσως πάρει τον κωδικό μετοχής ‘BUZZ’, ο οποίος είναι διαθέσιμος.

Αυτή η αρχική δημόσια προσφορά ίσως αποδειχθεί μια απρόσμενα θετική εξέλιξη για την NBCUniversal, θυγατρική της Comcast, η οποία επένδυσε άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια στη startup στα τέλη του 2016, αυξάνοντας το συνολικό της μερίδιο στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Και αυτό θα διαδεχθεί άλλη μια πρόσφατη νίκη της NBCUniversal που σχετίζεται με μια αρχική δημόσια εγγραφή: η εταιρεία επένδυσε 500 εκατομμύρια δολάρια στη Snap, τη μητρική εταιρεία της εφαρμογής κοινωνικών μέσων Snapchat. Όταν η Snap εισήχθηκε στο χρηματιστήριο στις αρχές του μήνα, στην πιο ‘hot’ αρχική δημόσια εγγραφή για το 2017 μέχρι τώρα, η NBCUniversal ήταν μια από τις εταιρείες που επωφελήθηκαν πραγματικά απ’ την εξέλιξη αυτή.

Η αξία της BuzzFeed, η οποία πλέον έχει 1.300 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, αποτιμάται στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια αφότου η NBCUniversal αύξησε το μερίδιό της στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό μέσο στα τέλη της περσινής χρονιάς.

Η NBCUniversal δεν ήταν διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο, ενώ η BuzzFeed αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com