Πρωτοπόρο Εργαστήρι Καινοτομίας για το πράσινο επιχειρείν από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

    Από: Startup Team

To Innovation Camp πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, σε συνεργασία με 7 ευρωπαϊκές χώρες και στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Project GREENT, δημιουργεί ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό υλικό, εξειδικευμένο στο πράσινο επιχειρείν, με στόχο να δώσει στα παιδιά τα  κατάλληλα κίνητρα αλλά και την καθοδήγηση για να ασχοληθούν επιχειρηματικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Για την πιλοτική, βιωματική εφαρμογή του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου ένα ξεχωριστό Innovation Camp, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία της κ. Ελένης Χελιώτη, υπεύθυνης του Greent Project για το ΣΕΝ/JΑ Greece.

Ιnnovation Camp στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

Πρωτοπόρο Εργαστήρι Καινοτομίας για το πράσινο επιχειρείν από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

Η προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας στους νέους και η εφαρμογή καινοτόμων σχεδίων μαθημάτων, στοχευμένων στην περιβαλλοντική προστασία, τόσο με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει μια επιχείρηση, όσο και με τις διαδικασίες παραγωγής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του Innovation Camp με τίτλο: «Τεχνολογία και Επιστήμη στην Aειφορική Διαχείριση των Γεωργικών Εισροών», που συνδιοργανώνουν το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Το Innovation Camp διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου GREENT, που συντονίζεται στην Ελλάδα από το ΣΕΝ/ JA Greece και στο οποίο συμμετέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με στόχο τη δημιουργία και πιλοτική εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την πράσινη επιχειρηματικότητα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου από τις 08:00 έως τις 13:30, σε διάφορους χώρους της Σχολής.  Οι μαθητές των δύο λυκείων θα λάβουν μέρος στο Innovation Camp μετά την επιτυχημένη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, όπου η «Εικονική Επιχείρηση» του σχολείου VITALIS απέσπασε το βραβείο «Καινοτόμο Προϊόν».

Στο πλαίσιο του Innovation Camp, οι συμμετέχοντες μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα πράσινης επιχειρηματικότητας και αειφορικής διαχείρισης των γεωργικών πόρων. Μέσω της συμμετοχής τους σε ειδικά εργαστήρια με θέματα όπως, διάβρωση του εδάφους, γεωργία ακριβείας και μέτρησης υδατοϊκανότητας, θα  έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν διάφορες παραμέτρους των παραπάνω θεμάτων, καθώς και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους.