Ενισχυμένο το ενδιαφέρον στην Ελλάδα για συνδέσεις οπτικών ινών μέχρι το σπίτι

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Έντονο δείχνει να είναι το ενδιαφέρον των εγχώριων τηλεπικοινωνιακών παρόχων για τις συνδέσεις οπτικών ινών που φθάνουν μέχρι το σπίτι, το αποκαλούμενο και Fiber to the Home (FTTH).

Πιο πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση του ομίλου ΟΤΕ, ο οποίος ανακοίνωσε την υλοποίηση πιλοτικού έργου σε περιοχή του Δήμου Αθηναίων με τις ταχύτητες λήψης και αποστολής δεδομένων να φθάνουν, μάλιστα, το 1 Gbps.

Στην ανακοίνωση του, ο όμιλος ΟΤΕ επισημαίνει ότι στο  πλαίσιο του πιλοτικού έργου, τα καλώδια χαλκού αντικαταστάθηκαν πλήρως από οπτικές ίνες έως και τα σπίτια των καταναλωτών, σε επιλεγμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, την οποία πάντως δεν κατονομάζει. Σημειωτέον πως το συγκεκριμένο πιλοτικό αφορά 50 νοικοκυριά και σύμφωνα με τον όμιλο ΟΤΕ, στόχος του έργου είναι να δοκιμαστεί η αρχιτεκτονική FTTH σε πραγματικές συνθήκες, προκειμένου να καθοριστούν οι κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές, αλλά και να εντοπιστούν πιθανά παράπονα από την πλευρά των καταναλωτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ δεν είναι ο μόνος εγχώριος τηλεπικοινωνιακός πάροχος, που ασχολείται με τον τομέα των συνδέσεων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι. Τόσο η Vodafone Ελλάδος, όσο και η Wind Ελλάς, έχουν γνωστοποιήσει ότι δοκιμάζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και υλοποιούν, ήδη, πιλοτικά έργα σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, τις οποίες, πάντως, επίσης δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως.

Σημειωτέον ακόμη πως η Forthnet είχε ανακοινώσει πριν από μερικά χρόνια την υλοποίηση ενός πιλοτικού έργου FTTH στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Άξια αναφοράς είναι, επίσης, η περίπτωση της εταιρείας Inalan, η οποία έχει ξεκινήσει να προσφέρει συνδέσεις οπτικών ινών στα 100 Mbps σε περιοχές της Αθήνας και κυρίως, στα βορειοδυτικά προάστια

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr