Συνέντευξη στο Startup.gr με τη Maud Mathe και τον Philippe Bichet, founders της πρώτης πλατφόρμας για outdoor activities στον κόσμο adrenaline-hunter.com

    Από: Startup Team

Maud: « Η Adrenaline Hunter είναι η πρώτη πλατφόρμα online κρατήσεων για extreme sports και υπαίθριες δραστηριότητεςστον κόσμο. Είναι η πλατφόρμα που θα επισκεφτείς προκειμένου να ενημερωθείς σχετικά με τις παρεχόμενες δραστηριότητες σε ένα συγγεκριμένο σημείο του κόσμου, και εν τέλει να κλείσεις το σπόρ ή τη δραστηριότητα online σε λίγα μόλις λεπτά.

Γιατί να κλείσει κάποιος μία δραστηριότητα μέσω της adrenaline-hunter.com; Γιατί το σάιτ είναι εργονομικό – μπορεί κανείς να βρεί και να κλείσει μία δραστηριότητα σε λίγα μόλις λεπτά έχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, και γιατί εγγυόμαστε τις πιό χαμηλές τιμές της αγοράς για μία δραστηριότητα. Όπως όλες οι πλατφόρμες κρατήσεων/ booking έτσι και εμείς, λειτουργούμε μέσω προμήθειας στην τιμή των συνεργατών μας, ωστε να μήν επιβαρύνεται ο πελάτης για το κόστος της πλατφόρμας. »

 

Philippe: « Οι δραστηριότητες και τα πακέτα που προσφέρουμε εντοπίζονται σε 5 διαφορετικά στοιχεία: Water/ Air/ Land/ Urban και φυσικά οι « τρελές » δραστηριότητες « Crazy ».  Προσφέρουμε δραστηριότητες όπως το kitesurfing, το παραπέντε, η ελεύθερη πτώση απο αεροπλάνο, το canyoning, το ράφτινγ,το ορειβατικό σκί, το skateboard, το bungee jumping και πολλά ακόμη.

Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερες απο 2,600 δραστηριότητες σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο. »

Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε την Αdrenaline Hunter?

Συνέντευξη στο Startup.gr με τη Maud Mathe και τον Philippe Bichet, founders της πρώτης πλατφόρμας για outdoor activities στον κόσμο adrenaline-hunter.com

Maud: «  Όλα ξεκίνησαν όταν το 2013 βρέθηκα στη Νότιο Αφρική με την αδερφή μου και περάσαμε ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να κλείσουμε ένα μάθημα kitesurf. Την επόμενη μέρα αποφάσισα να φτιάξω μία πλατφόρμα η οποία θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των καθηγητών υπαίθριων δραστηριοτήτων και των ανθρώπων που επιθυμούν να κάνουν σπόρ. Έτσι το 2015 όταν επέστρεψα στο Παρίσι, βρέθηκα με τον Philippe Bichet, που μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες και φτιάξαμε την Adrenaline Hunter, με τη βοήθεια του business angel,Denis Fayolle (δημιουργός του lafourchette.comπου πωλήθηκε στην Tripadvisor). »

 

Philippe: Πλατφόρμες κρατήσεων σαν την booking πλέον υπάρχουν αρκετές. Για ξενοδοχεία, σπίτια, πτήσεις, πακέτα διακοπών… η λίστα είναι ατελείωτη. Ωστόσο δεν υπήρχε καμία πάνω στον δικό μας τομέα. Υπάρχουν κάποιες οι οποίες πλησιάζουν λίγο αυτό που κάνουμε αλλά καμία δεν εστιάζει στα extreme sports. Έτσι βρεθήκαμε σε μία niche αγορά με απύθμενες δυνατότητες για εξέλιξη ».

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Συνέντευξη στο Startup.gr με τη Maud Mathe και τον Philippe Bichet, founders της πρώτης πλατφόρμας για outdoor activities στον κόσμο adrenaline-hunter.com

Philippe : « Η πλατφόρμα απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις της φύσης και των σπόρ. Ο καθένας ανεξάρτητα απο το επίπεδο, είτε αρχάριος είτε έμπειρος, μπορεί βρεί το σπόρ/δραστηριότητα που επιθυμεί να κάνει και να το κλείσει online. »

 

Maud: « Απευθυνόμαστε επίσης σε όλους τους εκπαιδευτές, οδηγούς βουνού, και γενικά σε όσους προσφέρουν extreme sports στην Ελλάδα. Μέσα απο την πλατφόρμα μας μπορούν να κάνουν γνωστές τις δραστηριότητες τους στο ευρύ κοινό και να τους βρούν πελάτες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό που προσφέρουμε είναι η προώθηση των υπηρεσιών τους δωρεάν, και η διευκόλυνση των κρατήσεων. Μέσα απο την πλατφόρμα μας οι πελάτες κλείνουν τις δραστηριότητες χωρίς να χρειάζεται οι εκπαιδευτές να περνάνε ατελείωτες ώρες απαντώντας σε email και σε τηλέφωνα. »

Τι δυσκολίες συναντήσατε και πως καταφέρατε να τις αντιμετωπίσετε;

Συνέντευξη στο Startup.gr με τη Maud Mathe και τον Philippe Bichet, founders της πρώτης πλατφόρμας για outdoor activities στον κόσμο adrenaline-hunter.com

Maud« Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία start up είναι πάντα πολλές. Βασικό πρόβλημα είναι η εύρεση επενδυτών και να καταφέρεις να τους πείσεις για το εγχείρημα σου. Αλλά αυτό είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε νέα εταιρία. Για να το λύσεις πρέπει πάντα να είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου και στην κεντρική ιδέα της επιχείρησης σου. Όταν υπάρχει το μεράκι και το πάθος τα προβλήματα παρέρχονται. »

Βλέπουμε οτι προσφέρετε έναν ευρύ κατάλογο δραστηριοτήτων στην ελληνική αγορά. Πώς και αποφασίσατε να εστιάσετε στην Ελλάδα του σήμερα και τί δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

Συνέντευξη στο Startup.gr με τη Maud Mathe και τον Philippe Bichet, founders της πρώτης πλατφόρμας για outdoor activities στον κόσμο adrenaline-hunter.com

Maud: « Η Ελλάδα είναι μία χώρα με εξαιρετικές δυνατότητες για τον τομέα των outdoor activities, αλλά παραμένει ακόμη ένας άγνωστος χώρος για πολλούς. Αρχικά υπάρχει ένα πρόβλημα με τα πτυχία των εκπαιδευτών που δεν αναγνωρίζονται απο το κράτος. Για παράδειγμα το scuba diving αναγνωρίστηκε μόλις πρίν μία δεκαετία και δόθηκαν οι άδειες να μπορεί κάποιος να κάνει μαθήματα scuba, σε μία χώρα της οποίας το μεγαλύτερο μέρος είναι παράκτιο, και η κατάδυση υπάρχει σαν σπόρ απο τα αρχαία χρόνια ακόμη.

Φανταστείτε οτι η ελέυθερη κατάδυση- freediving, ακόμη δεν είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα με αποτέλεσμα όσοι είναι εκπαιδευτές ελεύθερων καταδύσεων να μήν καλύπτονται απο το θεσμικό πλαίσιο και να μην έχουν το δικαίωμα να πάρουν άδεια. Σε μία χώρα όπου οι μεγαλύτεροι ελεύθεροι δύτες στον κόσμο ήταν οι « σφουγγαράδες » στην Κάλυμνο απο τα αρχαία χρόνια. Παρατηρείται μία ολιγωρία σε μία χώρα η οποία θα μπορούσε τουριστικά να είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός προορισμός για όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες και να αποτελεί παράδειγμα στην προώθηση του adventure tourism. »

 

Philippe: « H Ελλάδα για εμάς είναι αγαπημένος προορισμός. Και εγώ και η Maud έχουμε κάνει μαθήματα scuba diving και kitesurfing στην Πάρο και Αντίπαρο. Είναι ένα μαγικό μέρος που μπορείς να επισκεφτείς 365 μέρες το χρόνο και να βρείς όλες τις δραστηριότητες στη θάλασσα και στο βουνό. Για εμάς η Ελλάδα είναι τόπ προορισμός με αρκετά μεγάλη ζήτηση απο όλες τις χώρες της Ευρώπης, και ιδιαίτερα τη Γαλλία και την Αγγλία. Είτε πρόκειται για παραπέντε, για scuba diving, ακόμη και για σκί μπορείς να το βρείς στην Ελλάδα. »

Τι συμβουλές δίνετε στους νέους επιχειρήματίες out there

Maud: « Να είναι δημιουργικοί και να ακολουθούν το πάθος τους. Ωστόσο πάντα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου αν αυτό που προσφέρεις είναι χρήσιμο για τους άλλους. Πρέπει πάντα να δοκιμάζεις το προϊόν σου, τη δουλειά σου σα να είναι η πρώτη φορά που το βλέπεις. Έπειτα να θέτεις το ερώτημα αν εσύ ο ίδιος θα το αγόραζες, και τέλος να είσαι ειλικρινής με την απάντηση που θα δώσεις στον εαυτό σου. »

Βρείτε τους:

Website: www.adrenaline-hunter.com