Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους δηλώνουν ότι η εργασία από απόσταση δίνει νέα ώθηση στη συγκέντρωσή τους

    Από: Startup Team

Μια αλλαγή περιβάλλοντος ανεβάζει την παραγωγικότητα, διαπιστώνει η έρευνα της Regus

H εργασία από απόσταση βελτιώνει τα επίπεδα παραγωγικότητας, προσφέροντας στους εργαζόμενους μια αλλαγή σκηνικού, που τόσο έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Regus, του παρόχου ευέλικτου χώρου εργασίας, πάνω από τους μισούς Έλληνες εργαζόμενους (52%) που υποφέρουν από συμπτώματα κλειστοφοβίας βρίσκουν ανακούφιση αλλάζοντας το περιβάλλον εργασίας τους. Η Regus ρώτησε πάνω από 100 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα , προκειμένου να μάθει μερικούς από τους λόγους που όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να εργάζονται από απόσταση, και διαπίστωσε ότι, εκτός από τη βελτίωση της παραγωγικότητας, η εργασία από απόσταση βοηθά επίσης τη συγκέντρωση των εργαζομένων (54%). Ένα διάλειμμα από το συνηθισμένο εργασιακό περιβάλλον ανανεώνει τη συγκέντρωση και επιτρέπει στους εργαζόμενους εν κινήσει να φέρουν εις πέρας τη λίστα με τις υποχρεώσεις τους χωρίς να τους αποσπούν την προσοχή οι συνάδελφοι και τα τηλέφωνα που χτυπούν. Διαπιστώθηκε επίσης ότι η ευέλικτη εργασία β

Άλλα βασικά συμπεράσματα:

  • Το 60% των εργαζομένωνδηλώνει ότι η εργασία από απόσταση τους βοηθά να βρίσκονται πιο κοντά σε πελάτες ή δυνητικούς πελάτες για σημαντικές συναντήσεις.
  • Μάνατζερ και διευθυντές στην Ελλάδα αναφέρουν ότι σχεδιάζουν μέσα στον επόμενο χρόνο να επιτρέψουν στις ομάδες τους να εργάζονται από απόσταση  μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα (29%).
  • Το 10% θα επέτρεπε στους εργαζόμενους να εργάζονται από απόσταση όλη την εβδομάδα.

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια  της Regusγια τα Βαλκάνια, σχολιάζει:“Παραδοσιακά, οι διευθυντές επιχειρήσεων θεωρείται ότι διστάζουν να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από απόσταση. Γι’αυτό μπορεί να ξαφνιάζει το γεγονός ότι οι διευθυντές γνωρίζουν πλέον τον θετικό αντίκτυπο της εργασίας από απόσταση στο εργατικό δυναμικό τους.

Το να προσφέρουν στους εργαζόμενους τη δυνατότητα εργασίας εν κινήσει, ακόμη και για μια-δυο μέρες την εβδομάδα, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα της παραγωγικότητάς τους, καθώς και η γενικότερηευεξία τους.”

“Το ότι η εργασία από απόστασηπροσφέρει στις εταιρείες μεγαλύτερη εμβέλεια, αποτελεί για τους διευθυντές επιπρόσθετο κίνητρο. Καθώς μια επιχείρηση μεγαλώνει, η εγγύτητα προς τους πελάτες και τους δυνητικούς πελάτες είναι απαραίτητη, αλλά και δαπανηρή. Η ευέλικτη εργασία επιτρέπει στις εταιρείες να έχουν παρουσία σε διαφορετικές τοποθεσίες, είτε για να συναντήσουν δυνητικούς πελάτες είτε προμηθευτές, με μια μικρή επιπρόσθετη δαπάνη.”