Περισσότεροι από 3500 επισκέπτες στο 1οPatrasScienceFestival!

    Από: Startup Team

Με επιτυχία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το PatrasScienceFestival. Περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις δράσεις του Φεστιβάλ, κατά τις 4 ημέρες διεξαγωγής του, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθητές από σχολεία της Δυτικής Ελλάδας. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο φιλοξένησε 48 ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, 41 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα, 13 εργαστήρια για παιδιά, 15 ομιλίες, 7 workshops, 2 Εκθέσεις Τέχνης και Επιστήμης και Ντοκιμαντέρ για όλες τις ηλικίες! Ομιλίες, επιστημονικές συζητήσεις, standupscience καθώς και μία απευθείας σύνδεση και ξενάγηση στους χώρους του CERN φιλοξενήθηκαν στο Θέατρο ACT, στο TagCafe, στον Συνδετήρα και στο καφέ «Γέφυρες», φέρνοντας την επιστήμη μέσα στην «καθημερινότητά» μας!

Δύο καταξιωμένοι επιστήμονες, ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος και ο κ. Θεοδόσιος Π. Τάσιος, βρέθηκαν στην Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τις ομιλίες τους. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 13 Μαΐου με πλήθος επισκεπτών -μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες- να προσέρχονται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, να περιηγούνται στη διαδραστική έκθεση, να παρακολουθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες και ντοκιμαντέρ και να συμμετέχουν σε εργαστήρια και workshops.

Με σύνθημα «Ανακαλύψτε την επιστήμη στην καθημερινότητά σας» οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με επιστήμονες και οι ερευνητικοί φορείς να παρουσιάσουν με συναρπαστικό τρόπο τις ανακαλύψεις τους. Ανάμεσα στους ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς οργανισμούς που συμμετείχαν ήταν το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το ΕΚ «Αθηνά», το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων. Οι επιστήμες που εκπροσωπήθηκαν και παρουσιάστηκαν στις διάφορες δράσεις του Φεστιβάλ ήταν πολλές και διαφορετικές, από Φυσική, Χημεία και Μαθηματικά, μέχρι Γεωλογία, Επιστήμες Περιβάλλοντος και Επιστήμες Υγείας.

Σε εκατοντάδες παιδιά που παρακολούθησαν το Φεστιβάλ δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσουν την επιστήμη με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από πρωτότυπες δράσεις, εισπράττοντας ερεθίσματα και παίρνοντας τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους, από τους ειδικούς. Διαδραστικά εκθέματα, live πειράματα, εργαστήρια για παιδιά και παιχνίδια που συνδύαζαν το παιχνίδι με την επιστημονική μάθηση δημιούργησαν μια ευχάριστη και χαρούμενη εμπειρία με στόχο η γνώση να γίνει πιο προσιτή και κατανοητή.Παράλληλα, το ενήλικο κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια σειρά από πρωτότυπα εργαστήρια και σε επιστημονικούς διαλόγους καθώς και να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς.

 

Το PatrasScienceFestival διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απόκτησε πλέον και η Πάτρα ένα θεσμό – γιορτή των επιστημών, η πρώτη διοργάνωση του οποίου άφησε καλές εντυπώσεις δημιουργώντας προσδοκίες για την επομένη μεγάλη γιορτή!

 

Patras Science Festival 2017

www.patras-science-festival.gr