23οςeconomia Φοιτητικός Διαγωνισμός | Τελετή Απονομής Βραβείων

    Από: Startup Team

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, η τελετή βράβευσης του 23ου Economia Φοιτητικού Διαγωνισμού στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.

Με κεντρική θεματολογία ‘’Πολιτισμός και Ελληνική Οικονομία’’ οι φοιτητές κλήθηκαν να αναπτύξουν το πώς οι πολιτιστικές βιομηχανίες μπορούν να βελτιωθούν στο κέντρο και στην περιφέρεια, πώς η συνέργεια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει αρωγός στην χρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων και τέλος πώς μπορεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση να γίνει μοχλός πολιτιστικό – οικονομικής ανάπτυξης.

 

Χαρακτηριστικό που παρατηρήθηκε στις φετινές εργασίες ήταν η ωριμότητα που τις διακατείχε και η ολιστική τους προσέγγιση. Παράλληλα, το στοιχείο που κατάφερε να αναδείξει τις εργασίες των νικητών ήταν η σύνθεση που επιχείρησαν σε ένα πλαίσιο διεπιστημονικότητας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κος Αντώνης Παπαγιαννίδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου economia και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης, έκανε αρχικά μια αναφορά  στην εξέλιξη του διαγωνισμού και την ευκαιρία που αυτός δίνει στους φοιτητές να ξεφύγουν από το στενό ακαδημαϊκό πλαίσιο μέσα από την ενασχόληση με θέματα που αφορούν την πραγματική οικονομία. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της πολιτιστικής βιομηχανίας για την Ελληνική οικονομία.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης. Πρώτη η καθηγήτρια Ιστορίας της τέχνης και Μουσειολογίας στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ, κα Ματούλα Σκαλτσά συνεχάρη τους νικητές για την συγκρότηση και τη δόμηση των εργασιών τους. Ο κος Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του “Διαζώματος”, μίλησε για τις αξιόλογες ιδέες των φοιτητών για την οικονομική λειτουργία του πολιτισμού. Τέλος, η επίκουρη καθηγήτρια οργανωτικής συμπεριφοράς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κα Ολίβια Κυριακίδου, αναφέρθηκε στη σημασία της στροφής από την θεωρία στην πράξη.

Η κα Αλεξάνδρα Βοβολίνη, διευθύντρια – εκδότρια του Ομίλου, στο δικό της καλωσόρισμα, ιδιαίτερα συγκινημένη θύμισε την ιστορία του διαγωνισμού και συνεχάρη τους συμμετέχοντες για τις αξιόλογες εργασίες τους. Τόνισε δε ότι στην σύγχρονη εποχή τα πράγματα είναι δυσκολότερα για τους νέους ανθρώπους. Μια εκτίμηση στην οποία αντιτάχθηκε ο κος Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, επιχειρηματολογώντας πως η ευκολία παλαιότερων εποχών αποτελεί πρωταρχική αιτία για την σύγχρονη κρίση. Ωστόσο, εκτιμά πως η κρίση είναι διδακτική και θα οδηγήσει στην ωρίμανση της κοινωνίας, κάτι που διαφαίνεται και από τις εργασίες των διαγωνιζομένων.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο: Υποτροφία ΜΒΑ FullTimeστο ΟΠΑ αξίας 6.500€

Γεωργιοπούλου Δήμητρα

2ο Βραβείο: Υποτροφία σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα managementτης εεδε

Νικηφόρος Βασίλης

3ο Βραβείο: Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής τελευταίας τεχνολογίας ενδεικτικής αξίας 500€ από την InfoQuestTechnologies

ΜαυρομμάτηΕλίνα

4ο Βραβείο: 500€ χρηματικό έπαθλο από την Πολιτιστική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος

Πατεράκης Παναγιώτης

5ο Βραβείο: 500€ χρηματικό έπαθλο από την Πολιτιστική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος

Πάριος – Σαββανής Δημήτρης

ΟΜΑΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο: 50% υποτροφία στα μέλη της νικήτριας ομάδας στα μεταπτυχιακά προγράμματα του ALBAGraduateBusinessSchool

Μπάρκας Παναγιώτης, Βούλκου Μαρία

2ο Βραβείο: Από δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο εντός Αττικής από τηνCOCOMAT, καθώς και από δύο εισιτήρια εξωτερικού από την AegeanAirlinesστους 2 νικητές

Πολύδερα Ελένη, Σχίζα Ελπίδα

3ο Βραβείο: Από δύο εισιτήρια εξωτερικού στους 2 νικητές από την AegeanAirlines

Νικολαΐδου Βικτώρια, Πανοζάχος Γεώργιος

4ο Βραβείο: 4 εισιτήρια – μετ’ επιστροφής για τους νικητές σε καμπίνες κατηγορίας Α2 στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο

ΜπέκαΕριέττα, Τσούτρα Βασιλική

5ο Βραβείο: Από 3 διανυκτερεύσεις στους 3 νικητές στο Κατώγι Αβέρωφ, στο CressaGhitoniaκαι στο SerifosVillasή στο Kimolosproperties

Σπανίδη Μαριάννα, Μπίρμπας Ιωάννης, Ζαφειροπούλου Σωτηρία

Επίσης, όλοι οι νικητές των ατομικών εργασιών κερδίζουν από μία ετήσια ηλεκτρονική συνδρομή στο περιοδικό «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» και όλοι οι νικητές των ομαδικών εργασιών κερδίζουν από μία ετήσια ηλεκτρονική συνδρομή στο περιοδικό «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ»

Υπό την αιγίδα: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΙΟΒΕ

Υποστηρικτές Χορηγοί:Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση, ΤΙΤΑΝ, AegeanAirlines, BahasGramatidis&Partners, Eastern Mediterranean Maritime Limited, Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Χορηγοί Βραβείων:MBAAUEB, AriaHotels, AegeanAirlines, ALBA GraduateBusinessSchool, COCOMAT,Minoan Lines,εεδε, InfoQuest Technologies, Πολιτιστική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, Νομική Βιβλιοθήκη, Οικονομική Επιθεώρηση

Χορηγοί Επικοινωνίας: MBAAUEB, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, skywalker.gr, stepup.gr, startup.gr, epixeiro.gr, Μανιατάκειον Ίδρυμα

Διοργανωτής:Οικονομική Επιθεώρηση