Οι Έλληνες προτιμούν να αγοράζουν online τις καθημερινές

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Καθημερινές, μεσημέρι και το βράδυ είναι οι ημέρες και οι ώρες που προτιμούν στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, οι καταναλωτές προκειμένου να κάνουν τις online αγορές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας RTB House, η οποία βασίστηκε στην ανάλυση των στοιχείων από τις διαφημιστικές εκστρατείες που ανέλαβε η ίδια, οι χρήστες είναι περισσότερο πιθανό να κάνουν κλικ σε διαφημιστικά banner και να προβούν στην αγορά του προϊόντος που προωθείται από Δευτέρα έως Παρασκευή, με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετατροπής να καταγράφονται την Τρίτη και την Τετάρτη. Η RTB House, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των λύσεων ενίσχυσης των online διαφημιστικών εκστρατειών, αναφέρει ακόμη ότι οι περισσότερες πωλήσεις δείχνουν να πραγματοποιούνται μεταξύ 2 – 4 μ.μ. και 8 – 11 μ.μ.

Η έρευνα δείχνει, ακόμη, πως οι πελάτες περιηγούνται σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου περισσότερο τις καθημερινές και λιγότερο τα σαββατοκύριακα. Σύμφωνα με τα συνολικά στοιχεία από διάφορες αγορές σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ασία και  Ειρηνικό, Μέση Ανατολή και Αφρική, ο αριθμός των κλικ και τα ποσοστά μετατροπής αυξήθηκαν ιδιαιτέρως την Τρίτη, όπου σημειώθηκαν κατά 37% περισσότερα κλικ και 43% αύξηση στα ποσοστά μετατροπής. Τα αποτελέσματα αυτά επισκιάζουν τη χειρότερη ημέρα ηλεκτρονικού εμπορίου για αγορές, το Σάββατο, όπου οι αποφάσεις για αγορές (με βάση τα κλικ) μειώνονται σημαντικά, σε μόλις 11% των συνολικών εβδομαδιαίων αποτελεσμάτων.

Το ενδιαφέρον σημείο είναι πως τα στοιχεία αυτά ισχύουν και για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι χρήστες στην Ελλάδα πραγματοποιούν κλικ σε διαφημίσεις και ολοκληρώνουν μία αγορά περισσότερο την Τρίτη, με 30% μεγαλύτερα ποσοστά μετατροπής και 31% μεγαλύτερο αριθμό σε κλικ απ’ ό,τι το Σάββατο (την ημέρα με τη λιγότερη κίνηση για αγορές). Η μεγαλύτερη δραστηριότητα παρατηρήθηκε μεταξύ 9 και 11 μ.μ. (24% των συνολικών μετατροπών).

Η μελέτη βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από περισσότερες από 1.000 εκστρατείες, που διεξήχθησαν με βάση το μοντέλο της RTB House, μια διαδικτυακή τεχνολογία διαφήμισης που επιτρέπει την αγορά και την πώληση μοναδικών προβολών διαφήμισης σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα προέρχονταν από εξατομικευμένα εργαλεία retargeting, που αναπτύχθηκαν από την RTB House.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr