Πώς ο Jeff Bezos έγινε ξανά ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Το deal Amazon – Whole Foods τον έφερε ξανά στη δευτέρη θέση της λίστας του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Η περιουσία του Jeff Bezos αυξήθηκε κατά 2,5 δισ. δολ., τις πρώτες δύο ώρες μετά από την αποκάλυψη εξαγοράς της Whole Foods από την Amazon, έναντι 13,7 δισ. δολ. ή 42 δολ. ανά μετοχή (σ.σ. την περασμένη Παρασκευή), προσφορά που αντιστοιχεί σε premium 27% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Πέμπτη. Οι επενδυτές καλωσόρισαν, από την πρώτη στιγμή, την είδηση, δίδοντας ώθηση στη μετοχή της Amazon.

Κατά συνέπεια, ο Jeff Bezos – ο πρόεδρος και μεγαλύτερος μέτοχος της Amazon – είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται, κάτι που ήταν αρκετό ώστε να του χαρίσει τη θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο Amancio Ortega, ήτοι του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο Bezos είχε προηγουμένως βρεθεί σε αυτήν τη θέση για δύο εβδομάδες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, προτού την ανακαταλάβει ο Ortega.

Η περιουσία του επικεφαλής της Amazon φθάνει πλέον τα 84,7 δισ. δολ., σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, απέχοντας 4,3 δισ. δολ. από την περιουσία του συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates που κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα. Τους τελευταίους δύο μήνες, η περιουσία του Bezos αυξήθηκε κατά ένα ποσό μεγαλύτερο των 10 δισ. δολ..

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com