Πληρωμές on line προτιμούν οι Έλληνες τουρίστες

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι, πλέον, ο ρόλος των online πληρωμών, καθώς μόλις το 28% των Ελλήνων τουριστών δηλώνει ότι προτιμά να πληρώνει τα ταξίδια του offline. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόσφατη Ταξιδιωτική Έρευνα που διεξήχθη από την PayPal και την εταιρεία ερευνών GfK, οι τουρίστες ηλικίας άνω των 55 ετών δεν διαφέρουν κατά πολύ εδώ από τους νεαρότερους ταξιδιώτες, καθώς το 67% στην κατηγορία αυτή προτιμά, επίσης, να πληρώνει online. Το 83% των Ελλήνων τουριστών επέλεξε τον τρόπο πληρωμής βάσει της παρεχόμενης ασφάλειας, αλλά και της άνεσης (42%).

Πάντως, όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα,  το μεγαλύτερο ποσοστό των εξόδων για διακοπές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη καλύπτεται από μετρητά (62%), και έπονται οι πιστωτικές κάρτες (54%) και η PayPal (14%).  Η online πλατφόρμα πληρωμών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους νέους σε ηλικία τουρίστες, κυρίως, για τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή και την επέλεξε μάλιστα το 56% στην κατηγορία 18-24 ετών.

 

Συνολικά, το Internet, σύμφωνα με την έρευνα, έχει αναχθεί σε μία από τις πιο σημαντικές πηγές πληροφόρησης για τους τουρίστες. Το 57% των Ελλήνων ξεκινά την οργάνωση και προετοιμασία ενός ταξιδιού τσεκάροντας μηχανές αναζήτησης, ενώ το 55% βασίζεται σε γνώμες και κριτικές φίλων.

Στο μεταξύ, το 25% των Ελλήνων ταξιδιωτών έκανε χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να βρει πληροφορίες για καταλύματα, τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, έκδοση βίζας και λοιπών ταξιδιωτικών εγγράφων. Την ίδια στιγμή, μόλις το 17% των ερωτηθέντων βασίζεται σε πληροφορίες που πηγάζουν από offline μέσα.

Δαπάνες

Οι περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη την άνοιξη και διαμένουν λιγότερο από μια εβδομάδα. Για τέτοιου είδους ταξίδια, το 35% των Ελλήνων ξοδεύει €250-€500 και το 34% ξοδεύει €501-€1.000. Η πιο δημοφιλής ευκαιρία και χρονική περίοδος για ταξίδια στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη είναι οι ετήσιες διακοπές και ακολουθούν οι σύντομες αποδράσεις σε εθνικές εορτές-αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Οι προτιμήσεις σχετικά με τους προορισμούς συμβαδίζουν με τον τύπο των διακοπών που επιλέγουν οι τουρίστες. Τα μεγαλύτερα γκρουπ των Ελλήνων ταξιδιωτών, που επισκέφθηκαν την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τα τελευταία 3 χρόνια, ταξίδεψαν για αναψυχή (70%) και για πολιτιστικούς λόγους, όπως οι επισκέψεις σε αξιοθέατα και μουσεία (30%). Άλλοι δημοφιλείς τύποι ταξιδιών μεταξύ των Ελλήνων πολιτών ήταν για επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους (επιλέχθηκε από το 15%) επαγγελματικά ταξίδια (14%), καθώς και ταξίδια για ψώνια (13%). Μόλις το 9% ταξίδεψε με αφορμή συγκεκριμένες δημόσιες εκδηλώσεις (φεστιβάλ, συναυλίες, παραστάσεις, κ

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr