CHIVASVENTURE: ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΙΣ STARTUPS ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΚΑΛΥΤΕΡΟ

    Από: Startup Team

Η ψήφος του κοινού ενισχύει τη χρηματοδότηση της ελληνικής startupLadd//roller με ποσό ύψους $7.600 στο πλαίσιο του διαγωνισμού ChivasVenture, κατατάσσοντας την στην 9η θέση της ψηφοφορίας ανάμεσα στους 30 φιναλίστ από όλο τον κόσμο

Ποσό ύψους $7.600 συγκέντρωσε ηελληνικήstartupLadd//Rollerμέσω της παγκόσμιας online ψηφοφορίας του κοινού στο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας ChivasVenture,που χρηματοδοτεί με $1 εκατ. την επόμενη γενιάstartups που στοχεύουν και στο επιχειρηματικό αλλά και στo κοινωνικό έργο.Η Ladd//rollerσυγκέντρωσε 4.820 ψήφους, που την έφεραν στην 9η θέση στην κατάταξη της παγκόσμιας ψηφοφορίας ανάμεσα σε 30 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, σημειώνοντας μια ακόμη επιτυχία λίγο πριν το μεγάλο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο LosAngeles.

Όπως προβλέπει η διαδικασία του ChivasVenture,30 από τα πιο δυναμικά startups παγκοσμίως διαγωνίστηκαν για ένα μερίδιο επί των αρχικών $250.000 της χρηματοδότησης μέσω ψηφοφορίας κοινού  που είχε διάρκεια 5 εβδομάδων.Στην ψηφοφορία συμμετείχε η ελληνική Ladd//roller, με αντικείμενο το σχεδιασμό και την παραγωγή ηλεκτροκίνητου αναπηρικούαμαξιδίουορθοστάτησης, που στόχο έχει να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να σταθούν όρθιοι.Ο Μάριος – Έρμης Πετρωτός,  συνιδρυτήςτης Ladd//rollerείπε: «Μέσω του διαγωνισμού ChivasVenture, που δίνει έμφαση και προτεραιότητα σε επιχειρήσεις με διακριτό κοινωνικό αντίκτυπο, θα ενισχυθεί η δυνατότητά μας να προβάλουμε το πρωτοποριακό μας αναπηρικό αμαξίδιο σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος μας είναι η επίλυση των καθημερινών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να συντελέσουμε στη σαφή βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.»

Το μεγαλύτερο μερίδιο χρηματοδότησης μέσω της παγκόσμιας onlineψηφοφορίας, ύψους $53.824, έλαβε ηstartupWeaRobotαπό το Μεξικό, η οποία δημιουργεί εξειδικευμένους ρομποτικούς σκελετούς για την υποστήριξη όσων υποφέρουν από μυϊκά περιοριστικές ασθένειες.

Η αρχική χρηματοδότηση έχει παράσχει πολλές ευκαιρίες στους φιναλίστ του ChivasVenture:Ο φιναλίστ iDropWater από την Νότια Αφρική έχει ήδη καταφέρει και προσφέρει αειφόρο, καθαρό νερό σε 3.500 μαθητές χάρη στη χρηματοδότηση του ChivasVenture που έχει λάβει μέχρι στιγμής.

Οιstart-upsπου θα κερδίσουν τα υπόλοιπα $750.000 του κεφαλαίου του $1 εκατ. του ChivasRegal, θα επιλεχθούν στονπολύαναμενόμενο τελικό του ChivasVenture στο ΛοςΆντζελες στις 13 Ιουλίου. Ακολουθώντας μια σειρά από προημιτελικές και ημιτελικές φάσεις παρουσιάσεωνπου θα μειώσουν τους φιναλίστ από τριάντα σε πέντε, οι φιναλίστ θα έχουν μόλις πέντε λεπτά ο καθένας,για να εντυπωσιάσουν μια επιτροπή κριτών ζωντανά,  μπροστά στο κοινό.

ToChivasVenture, διανύει την τρίτη χρονιά του και έχει μέχρι σήμερα λάβει περίπου 6.000 αιτήσεις από τις έξι ηπείρους, από startups που χρησιμοποιούντην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Με καθέναν από τους φιναλίστ να εκπροσωπούν μια διαφορετική χώρα, το μείγμα των κοινωνικών επιχειρηματιών που διαγωνίζονται για ένα μερίδιο από το ετήσιο κεφάλαιο του $1 εκατ., συνεχίζει να εμπνέει και να εντυπωσιάζει.

Η καρδιά της ιστορίας του Chivasαποτελείται έναν συνδυασμό επιχειρηματικής σκέψης και γενναιοδωρίας. Το ChivasVenture είναι εμπνευσμένο από τους ιδρυτές του Chivas, τους αδερφούςJames και JohnChivas, οι οποίοι συνειδητοποίησαν από νωρίς ότι η επιτυχία είναι πλουσιότερη όταν την μοιράζεσαι με άλλους. Οι αδελφοί Chivas χρησιμοποίησαν την επιτυχία τουςώστε να έχουν θετικό αντίκτυπο στην τοπική τους κοινότητα, επιδεικνύοντας ένα πνεύμα αδερφικότητας και γενναιοδωρίας που είναι ακόμα ενσταλαγμένο στις αξίες του ChivasRegal σήμερα.

Για να μάθετε περισσότερα για το ChivasVenture και τους φιναλίστ, επισκεφτείτε το www.chiv.as/Venture