Forbes: Συνεχίζει ακάθεκτος ο Warren Buffett να δωρίζει την περιουσία του

    Από: Startup Team
πηγή: capital.gr

Του Chase Peterson-Withorn

Ο Warren Buffett έχει χτίσει μια τεράστια περιουσία και τη Δευτέρα μάς υπενθύμισε ξανά ότι προσπαθεί να τα δώσει όλα. Για δωδέκατη φορά, ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway πραγματοποίησε την ετήσια, καλοκαιρινή δωρεά του, προσφέροντας φέτος μετοχές της Berkshire, αξίας 3,17 δισ. δολαρίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το εντυπωσιακό ποσό αποτελεί τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή δωρεά του Buffett, καθώς ξεπερνά τα 2,86 δισ. δολάρια του περασμένου έτους, χάρη στην αύξηση της αξίας της μετοχής του ομίλου Berkshire κατά το παρελθόν έτος. Η μετοχή της Berkshire έχει ενισχυθεί 17% από τον περασμένο Ιούλιο, κλείνοντας στα 170,25 δολάρια τη Δευτέρα.

Οι παραλήπτες των μετοχών κλάσης Β, αξίας 18,62 εκατ. δολαρίων που δώρισε ο Buffett ήταν οι αναμενόμενοι. Ο μεγαλύτερος όγκος, δηλαδή ποσό περίπου 2,4 δισ. δολαρίων, αφέθηκε στα χέρια του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, Bill Gates. Το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, που διευθύνει ο συνιδρυτής της Microsoft και η σύζυγός του, εστιάζει στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων όπως η εξάλειψη της φτώχειας, η βελτίωση των αμερικανικών σχολείων και η καταπολέμηση μολυσματικών ασθενειών όπως ο HIV, η πολιομυελίτιδα και η ελονοσία.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Buffett προσφέρει επίσης εκατοντάδες εκατομμύρια σε τέσσερις φιλανθρωπικούς φορείς που συνδέονται με στενά συγγενικά του μέλη: στο Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, που φέρει το όνομα της εκλιπούσας συζύγου του και επικεντρώνεται σε προγράμματα οικογενειακού προγραμματισμού και σε κολεγιακές υποτροφίες, καθώς και στα ιδρύματα των τριών παιδιών του -το Howard G. Buffett, το Sherwood και το NoVo- που διοικούνται από τους Howard, Susan και Peter Buffett, αντίστοιχα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
capital.gr