Μπορεί η τεχνολογία να αποτελέσει απάντηση στο φλέγον ζήτημα της ανεργίας;

    Από: Startup Team

Με επιτυχία στέφθηκε το πρώτο AshokaTalks στον ελληνικό χώρο, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο Innovathens.

«Το AshokaTalks είναι μια πλατφόρμα συναντήσεων και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, στα πλαίσια των οποίων θα μοιραστούμε πετυχημένες πρωτοβουλίες  που πιστεύουμε ότι μπορούν  να εμπνεύσουν, να βοηθήσουν και να στηρίξουν  την Ελληνική κοινωνική επιχειρηματικότητα» δήλωσε στο καλωσόρισμά της η Λυδία Παπανδρέου, Υπεύθυνη Ανάπτυξης για την AshokaHellas.

Σε κάθε συνάντηση, η AshokaHellas θα φιλοξενεί από το εξωτερικό έναν κοινωνικό επιχειρηματία του δικτύου της Αshokaαλλά και Έλληνες που καινοτομούν γύρω από την ίδια θεματική. ToAshokaTalks είναι ανοικτό στο κοινό.

Κεντρικός ομιλητής του πρώτου AshokaTalksήταν ο FrédéricBardeau, AshokaFellow από τη Γαλλία,ιδρυτής του Simplon.co, ενός δικτύου που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την καταπολέμηση της ανεργίας. Το Simplon.co προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στον κλάδο της πληροφορικής και του προγραμματισμού σε πρόσφυγες, μακροχρόνια άνεργους και άλλες ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Περισσότεροι από 87% εκ των εκπαιδευομένων βρίσκουν δουλειά εντός 6 μηνών από το τέλος της εξάμηνης εκπαίδευσης. Ο FrédéricBardeau, μιλώντας για το σκοπό της παρουσίας του στο AshokaTalks και την επιθυμία του να συνομιλήσει με το ελληνικό κοινό είπε: «Βλέπω πολλή δημιουργικότητα στην Ελλάδα, πολλούς νέους με αξιόλογες πρωτοβουλίες. Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, θέλοντας να προσφέρω τεχνογνωσία αλλά και εμπειρία ώστε να αποφύγουν αστοχίες που έκανα εγώ στα πρώτα μου βήματα».

Τον κ. Bardeau πλαισίωσαν εκπρόσωποι δύο πρωτοπόρων ελληνικών πρωτοβουλιών, ο Βασίλης Χρυσσός από το sarantaporo.gr και η Αμαλία Κωνσταντακοπούλου από το TheTippingPointinEducation, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το έργο τους και να εμπλακούν σε ένα γόνιμο διάλογο με το Γάλλο AshokaFellow.

Σκοπός του AshokaTalksδεν είναι μόνο η ενθάρρυνση μιας ανοιχτής και δημιουργικής συζήτησης, αλλά και η δημιουργία γόνιμου εδάφους για πιθανές συνεργασίες με επιτυχημένες πρωτοβουλίες από το εξωτερικό.

Και οι δύο αυτοί στόχοι επετεύχθησαν τη Δευτέρα στο Innovathens, καθώς στο κοινό παρευρέθηκαν εκπρόσωποι δύο ελληνικών πρωτοβουλιών (RumiLabs και Allcancode) που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης σε θέματα πληροφορικής και προγραμματισμού. Οι εκπρόσωποι των πρωτοβουλιών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του, εξερευνώντας τις δυνατότητεςσυνεργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας και στη χώρα μας, εφαρμόζοντας το μοντέλο του Simplon.coπου έχει αλλάξει το τοπίο στη γαλλική αγορά εργασίας, έχοντας εκπαιδεύσει και εισάγει σε θέσεις εργασίας περισσότερους από 1.000 ανέργους.

Ο κ. ArnaudMourot, Διευθυντής της Ashoka για την Ευρώπη δήλωσε: «Βλέπω ότι στην Ελλάδα υπάρχει η ανάγκη αλλά και ο χώρος για έναν οργανισμό όπως η Ashoka. Σκοπός της παρουσίας μας εδώ είναι να προσφέρουμε την εμπειρία, τη στήριξη και την τεχνογνωσία του παγκόσμιου δικτύου μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη χώρα»

Το επόμενο AshokaTalks θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 με κύρια θεματική την Ενέργεια και ειδικότερα την ενεργειακή φτώχεια.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και τα τελευταία νέα της Ashoka μπορείτε να πλοηγηθείτε στο www.facebook.com/AshokaHellas/ .