Αναδείχθηκαν οι νικητές των Startupper Awards 2017

    Από: Startup Team

Αναδείχθηκαν οι νικητές των Startupper Awards 2017

  • Workable, Reportbrain, Viva Wallet, Quizdom, Parky, Spitogatos, OpenIchnos, BetterMe, Funk Martini και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οι νικητές των φετινών βραβείων.
  • Περισσότερα από 3.000 άτομα συμμετείχαν στην ανοιχτή ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης Startup ανάμεσα σε πάνω από 200 υποψηφιότητες.
  • Το Startupper.gr ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας μεγάλης βάσης δεδομένων των ελληνικών Startups, την επέκταση στην κάλυψη του οικοσυστήματος της Κύπρου και την ανάπτυξη του αγγλικού περιεχομένου του EMEASTARTUPS.com.

Πραγματοποιήθηκε τηνΤρίτη 11 Ιουλίου 2017 η εκδήλωση Απονομής των Startupper Awards 2017 στα κεντρικά γραφεία της Interamerican, παρουσία κοινού και των εκπροσώπων πολλών Startups.

Τα Startupper Awards (www.awards.startupper.gr) είναι μια πρωτοβουλία του Startupper.grπου διοργανώθηκαν φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για τα μοναδικά βραβεία που η κοινότητα των Startup εταιρειών έχει τον πρώτο λόγο, αφούανέδειξε τη λίστα των τελικών υποψηφιοτήτων, η οποία τέθηκε σε ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία για το ευρύ κοινό, μέσω της πλατφόρμας της E-SURVEY.

Ο Γιάννης Καντώρος, CEO τoυ Ομίλου Interamerican, που φιλοξένησε και υποστήριξε χορηγικά την εκδήλωση, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη της εκδήλωσης, εστίασε στις προσπάθειες των ιδρυτών των ελληνικών Startups οι οποίες είναι μια ελπίδα για το μέλλον της χώρας. Είναι αυτές οι προσπάθειες, όπως επεσήμανε ο κ. Καντώρος, που  μπορούν να εξελίξουν την καινοτομία προς όφελος όλων, ακόμα και των μεγάλων εταιρειών, μέσα από συνέργειες και συνεργασίες.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Interamerican λειτουργεί εσωτερικό incubator για ανάπτυξη και υλοποίηση ιδεών από ανθρώπους που εργάζονται στον όμιλο Interamerican.

Οι νικητές των Startupper Awards 2017

Ενότητα ScaleupStartups

1η Θέση:Workable (www.workable.com): Μια πλατφόρμα που προσφέρει σε εταιρείες εύκολη διαχείριση της διαδικασίας των προσλήψεων με παγκόσμια ανάπτυξη και παρουσία.
2η Θέση: Reportbrain (www.reportbrain.com): Μια εταιρεία που προσφέρει ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων,χρήσιμες και στρατηγικές πληροφορίες για επιχειρήσεις.
3η θέση: Viva Wallet (www.vivawallet.com) η μεγαλύτερη onlineυπηρεσία διαχείρισης πληρωμών στην Ελλάδα.

Ενότητα MatureStartups

1η Θέση:Quizdom (www.quizdom.com) το γνωστό παιχνίδι γνώσεων διαθέσιμο ως application στα smartphones με εκατομμύρια χρήστες το οποίο επεκτείνεται και στην εκπαίδευση.
2η Θέση: Parky (www.parky.gr) μια υπηρεσία εύρεσης θέσεων στάθμευσης σε ιδιωτικά parking.
3η Θέση: Spitogatos.gr (www.spitogatos.gr) online υπηρεσία εύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση και αγορά.

Ενότητα EarlyStageStartups

1η Θέση:Openichnos (www.openichnos.com) η Startup από τη Κρήτη έχει δημιουργήσει μια ενεργειακά αυτόνομη και πλήρως φορητή μονάδα εντοπισμού σκαφών αναψυχής.
2η Θέση: BetterMe (www.better-me.gr) προσφέρει ολιστικές και εξατομικευμένες υπηρεσίες καλής υγείας και ευεξίας μέσα από ένα τεστ βιολογικού ιστού μαλλιών.
3η Θέση: Funk Martini (www.funkmartini.gr) η μεγαλύτερη υπηρεσία εύρεσης υπηρεσιών ομορφιάς και περιποίησης.

Ενότητα Οικοσύστημα Startups/ Πρωτοβουλίες

Τιμητικό Βραβείο: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org). To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες και δομές του Ελληνικού οικοσυστήματος Startups σε επίπεδο διαγωνισμών και χορηγιών.

Oι πρώτες Startups κάθε κατηγορίας κέρδισαν από ένα κινητό τηλέφωνο της Huawei και οι υπόλοιπες δωρο-επιταγές και συνδρομές από τα Public και τη Readpoint.