Πώς η ένταση στις εμπορικές σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ επηρεάζει αρνητικά Apple, Tesla και Starbucks

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ενας πιθανός εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα δυσχεράνει την π επέκταση των δραστηριοτήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla στην Κίνα.

Στο πλαίσιο της κλιμακούμενης έντασης στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑγια τις διμερείς εμπορικές τους σχέσεις και την ευθεία επίθεση του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος εναντίον της Κίνας για το εμπορικό της πλεόνασμα, φαίνεται πως έχουν θορυβήσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες διεθνούς εμβέλειας.

Η αναφορά του κ. Ρος στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι ένας εμπορικός πόλεμος είναι προ των πυλών, ωστόσο μία τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη θα μπορούσε να πλήξει κάποιες αμερικανικές εταιρείες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι Κινέζοι καταναλωτές ενδέχεται να εξοργισθούν με τον τρόπο που διαπραγματεύεται ο Ντόναλντ Τραμπ τις εμπορικές συμφωνίες και να στοχοποιήσουν τη δημοφιλή αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι πολύ αρνητική για την προαναφερθείσα εταιρεία, η οποία προγραμματίζει να ανοίξει στη Σαγκάη κατάστημα 30.000 τ.μ.

Επίσης, μπορεί να πληγεί και η Apple, που θα λανσάρει τον Σεπτέμβριο το νέο μοντέλο της, iPhone 8, το οποίο αναμένει να έχει μεγάλη απήχηση στην Κίνα.

Παρότι το 25,3% των λειτουργικών κερδών της εταιρείας που κατεγράφησαν πέρυσι προέρχονται από την αγορά της Κίνας, τα έσοδα της Apple έχουν παρουσιάσει σταδιακή μείωση για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα .Την ίδια ώρα, οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας απαίτησαν τη διακοπή των υπηρεσιών της εταιρείας, iTunes Movies και iBooks, που δραστηριοποιούνταν στη χώρα.

Ενας πιθανός εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα δυσχεράνει την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla στην Κίνα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ελον Μασκ θα οριστικοποιήσει τα σχέδια παραγωγής της εταιρείας στην Κίνα έως τα τέλη του 2017.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com