To 74% των χρηστών θέλει το smartphone να βγάζει τέλειες φωτογραφίες

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Το να βγάζει κάποιος φωτογραφίες από το smartphone του είναι  από τις πιο δημοφιλείς δυνατότητες του κινητού τηλεφώνου. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα της Huawei (Huawei Summer Barometer), η οποία διαπιστώνει ότι σχεδόν όλοι οι χρήστες smartphones βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα. Με τους περισσότερους χρήστες smartphone να χρησιμοποιούν το κινητό τους για να τραβήξουν φωτογραφίες, φαίνεται ότι τα smartphones έχουν σχεδόν αντικαταστήσει τις παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές. Παρόλα αυτά, την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές δεν φαίνεται να είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την ποιότητα της κάμερας των συσκευών τους. Σύμφωνα με την έρευνα «Huawei Summer Barometer», η οποία πραγματοποιήθηκε μαζί με την ερευνητική εταιρεία Ipsos στην Κεντρική – Ανατολική Ευρώπη και στη Σκανδιναβία, σχεδόν το 74% των χρηστών στην Ευρώπη επιβεβαιώνει πως υπάρχουν αισθητές διαφορές στην ποιότητα των φωτογραφιών των smartphones. Την ίδια στιγμή το 70% παρατηρεί διαφορές ως προς την ποιότητα της κάμερας σε διαφορετικά τηλέφωνα.

Η έρευνα “Huawei Summer Barometer” αναδεικνύει ότι μόνο το 19% των χρηστών αναφέρει ότι η ποιότητα της φωτογραφικής μηχανής στα smartphones τους είναι αρκετά καλή, ώστε να μην χρειάζεται να παίρνουν μαζί στις διακοπές τους τις παραδοσιακές κάμερες.

Περί ποιότητας
Από την άλλη πλευρά, παρά τις αμφιβολίες για την ποιότητα των φωτογραφιών, εκείνοι που έχουν smartphones συνεχίζουν να τραβούν φωτογραφίες (κυρίως selfies- το 76%), καθώς επίσης να τις χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο – τις ανεβάζουν στα social media (το 55%), τις επεξεργάζονται σε μια τρίτη εφαρμογή που έχουν εγκαταστήσει, διαφορετική από εκείνη που υπήρχε ήδη από τον κατασκευαστή του κινητού (32%) ή χρησιμοποιούν selfie stick για φωτογραφίες διακοπών (16%).

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr