Πώς μέσα από τις διακοπές θα βοηθήσεις τον εαυτό σου επαγγελματικά

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

«Αυτές τις καλοκαιρινές διακοπές θα κάτσω να σκεφτώ, να τα βρω με τον εαυτό μου και να βάλω κάποιους στόχους». Όλοι κατά καιρούς το έχουν πει και ενδεχομένως αρκετοί να το έχουν εφαρμόσει. Είτε ξαπλωμένοι στην ξαπλώστρα της παραλίας είτε απολαμβάνοντας κάπου αλλού τη ραστώνη και παράλληλα αναλογιζόμαστε τι θα θέλαμε και τι πρέπει να κάνουμε για προχωρήσουμε επαγγελματικά αλλά και προσωπικά.

Ορίστε λοιπόν οι 4 σημαντικότερες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, σχετικά με την επαγγελματική σου πορεία.

Είμαι ευτυχισμένος στη δουλειά μου;

Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνει κάποιος στο εαυτό του σε εβδομαδιαία ή ακόμη και σε καθημερινή βάση. Ειδικά μετά από ημέρες στο γραφείο γεμάτες ένταση. Στις διακοπές σου όμως είσαι αρκετά πιο χαλαρός και άνετος για να αναρωτηθείς: Με κάνει ευτυχισμένο η εργασία μου; Εκπληρώνω τους σκοπούς μου μέσα από αυτήν;
Έχεις τον χρόνο και την ψυχική ηρεμία για να κάνεις την ανασκόπησή σου στα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά κυρίως να διαπιστώσεις αν είσαι ικανοποιημένος που μετά τις διακοπές θέλεις όντως να γυρίσεις στο μέρος όπου εργάζεσαι ή είσαι αποφασισμένος να κυνηγήσεις κάποια άλλη προοπτική.

Πού βαδίζω επαγγελματικά;

Μια από τις πιο επικίνδυνες ερωτήσεις που σου κάνουν σε μια συνέντευξη για δουλειά είναι το περίφημο «Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;». Πολλοί δυσκολεύονται να απαντήσουν γιατί πραγματικά δεν έχουν ιδέα. Κάτι που είναι απολύτως κατανοητό. Είναι δύσκολο να κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια γιατί οι συνθήκες αλλάζουν εύκολα, οι στόχοι αλλάζουν, οι κλάδοι εξελίσσονται και γενικότερα τα πράγματα δεν είναι σταθερά. Ένα από τα ερωτήματα που θα σου έρθουν στο μυαλό λοιπόν είναι αυτό ακριβώς, ειδικά σε συνδυασμό με εκείνες τις ικανότητες που πιστεύεις πως πρέπει να αποκτήσεις για να εξελιχθείς περαιτέρω.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com