Στα $12 δις οι επενδύσεις σε ΙοΤ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη το 2017

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένει η IDC ότι θα κινηθούν οι δαπάνες για εφαρμογές και έργα που σχετίζονται με το Internet of Things (ΙοΤ) μέσα στο 2017, στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα, η γνωστή εταιρεία ερευνών αναμένει ότι οι ΙοΤ δαπάνες θα ανέλθουν στα επίπεδα των $12 δις, παρουσιάζοντας μία αύξηση της τάξεως του 20,6% σε σχέση με το 2016, ενώ εκτιμά ότι το 2017 το αντίστοιχο ποσό θα ανέλθει στα επίπεδα των $27 δις!

Οι κατηγορίες εφαρμογών, που αναμένεται να προσελκύσουν τις μεγαλύτερες επενδύσεις, είναι η παρακολούθηση φορτίων ($1,8 δις), τα έργα smart grid στο χώρο της ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ($1,2 δις) και οι παραγωγικές διαδικασίες ($1 δις). Επίσης, αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές επενδύσεις όσον αφορά έργα που σχετίζονται με τη διαχείριση μηχανών παραγωγής, αλλά και όσον αφορά στο έξυπνο σπίτι. Για τα επόμενα χρόνια, πάντως αναμένει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε κατηγορίες εφαρμογών, όπως είναι η τηλεματική για οχήματα (με εφαρμογές που θα προωθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες), αλλά και η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες επενδύσεις αναμένεται να είναι οι μεταφορές, η βιομηχανία και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ στα επόμενα χρόνια αναμένει να κινηθούν ανοδικά τόσο ο ασφαλιστικός κλάδος, όσο και αυτός των κατασκευών. Επίσης, σημαντικό μερίδιο θα έχουν και οι πωλήσεις σε καταναλωτές.

Όσον αφορά τις χώρες με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, το 2021 αναμένεται να είναι η Ρωσία, ακολουθούμενη από την Πολωνία και την Τσεχία.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr