Ο Jeff Bezos κατακτά για πρώτη φορά τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο

    Από: Startup Team
πηγή: capital.gr

Της Kate Vinton

O CEO της Amazon, Jeff Bezos ξεπέρασε τον Bill Gates για να γίνει για πρώτη φορά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία που ξεπερνά τα 90 δισ. δολάρια.

Όταν άνοιξαν οι αγορές σήμερα, η περιουσία του Bezos έφτασε τα 90,6 δισ. δολάρια, ήτοι 500 εκατ. δολάρια περισσότερα σε σχέση με αυτή του ιδρυτή της Microsoft. Η μετοχή της Amazon σημείωσε ήδη από την εκκίνηση των συναλλαγών άνοδο 1,6%, βάζοντας επιπλέον 1,4 δισ. δολάρια στην “τσέπη” του Bezos. Ήταν αρκετά για να τον φέρουν στην πρώτη θέση, μπροστά από τον Gates, ο οποίος τελευταία φορά που είχε χάσει την πρωτοκαθεδρία του ήταν σχεδόν ένα χρόνο πριν από τον Ισπανό κροίσο του κλάδου λιανικής, Amancio Ortega.

Το Forbes ξεκίνησε την αναζήτηση των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη το 1987. Ο Bezos είναι ο έβδομος άνθρωπος που καταλαμβάνει τον τίτλο του πλουσιότερου και ο τρίτος Αμερικανός που φτάνει στην κορυφή, πέρα από τον Gates και τον CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett.

Ενώ ο Gates και ο Buffett εμφανίζονται στην πρώτη κατάταξη του Forbes με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς το 1982, ο Bezos είναι νεότερη άφιξη. Εντάχθηκε πρώτη φορά στη λίστα “Forbes 400” το 1998, ένα χρόνο μετά την εισαγωγή της Amazon στο χρηματιστήριο, με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων. Κατέλαβε την τρίτη θέση της Λίστας των Δισεκατομμυριούχων του Forbes του 2017, που δημοσιεύτηκε το Μάρτιο, με περιουσία 72,8 δισ. δολαρίων.

Ο Bezos δεν θα πλησίαζε καν την πρώτη θέση έαν ο Gates δεν είχε αφιερώσει τόσο μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες. Ο Gates, ο οποίος δημιούργησε την πρωτοβουλία “Giving Pledge” σε συνεργασία με τον Buffett για να ενθαρρύνουν τους δισεκατομμυριούχους να δώσουν τουλάχιστον το ήμισυ της περιουσίας τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς, είχε δώσει έως τα τέλη του 2016 συνολικά 32,9 δισ. δολάρια. Το Forbes εκτιμά ότι ο Bezos, ο οποίος δεν συμμετέχει στην πρωτοβουλία, είχε δώσει περίπου 100 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπίες έως τα τέλη του 2015. Το Ιούνιο, ο Bezos ζήτησε μέσω του Twitter ιδέες για δωρεές, λαμβάνοντας πίσω χιλιάδες απαντήσεις

διαβάστε περισσότερα εδώ:
capital.gr