Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον επενδύουν στο «καθαρό κρέας»

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Συνολικά, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 22 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.

της Μπεθ Κόουϊτ

Η startup εναλλακτικού ή «καθαρού» κρέατος Memphis Meats ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι μόλις ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης Α’ ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνολικά, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 22 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.

Αυτού του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η εταιρεία venture capital DFJ. Συμμετείχαν επίσης η Cargill, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, καθώς και οι Atomico, New Crop Capital, SOSV, Fifty Years, KBW Ventures, Inevitable Ventures, Suzy Welch, Kyle Vogt και Kimbal Musk. Παράλληλα, επενδυτικό ενδιαφέρον εξέφρασαν και πολλοί ερευνητικοί οργανισμοί.

Η Memphis Meats δεν έχει ακόμη διαθέσει εμπορικά το προϊόν της. Η βασική της δραστηριότητα είναι η παραγωγή κρέατος (μοσχαρίσιο, κοτόπουλου, πάπιας) από ζωικά κύτταρα. Η εταιρεία τοποθετεί τα ζωντανά κύτταρα σε δεξαμενές και εκεί αναπτύσσεται το κρέας με τη χρήση οξυγόνου, ζάχαρης και άλλων ουσιών.

Ο πρόσφατος γύρος χρηματοδότησης είναι σημαντικός και λόγω της συμμετοχής της Cargill σ’ αυτόν. Άλλα τμήματα του κλάδου των τροφίμων, όπως η βιομηχανία γάλακτος, έχει αντισταθεί στη χρήση εναλλακτικών ζωικών προϊόντων. Η κίνηση της Cargill δείχνει ότι ο κλάδος του κρέατος ίσως υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση. Η Tyson, για παράδειγμα, έχει επενδύσει στην εταιρεία παραγωγής κρέατος από φυτικές ουσίες Beyond Meat.

«Δέσμευσή μας είναι η ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας στον κλάδο των παραδοσιακών πρωτεϊνών, επενδύοντας παράλληλα σε καινοτόμες νέες πρωτεΐνες για να προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα προϊόντων στους πελάτες μας» ανέφερε η Σόνια ΜακΚόλουμ Ρόμπερτς, πρόεδρος εταιρικών συνεργασιών της Cargill Protein, σε γραπτή της δήλωση.

«Η Memphis Meats μπορεί δυνητικά να προσφέρει στους πελάτες μας και στους καταναλωτές μια εκτεταμένη γκάμα επιλογών για πρωτεΐνες. Η εταιρεία συμβαδίζει με τη δική μας αποστολή που είναι η σίτιση του κόσμου με τρόπο ασφαλή, υπεύθυνο και αειφόρο» κατέληξε.

Η Memphis Meats είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης χρηματοδότησης εταιρειών που στόχο έχουν την παραγωγή κρέατος χωρίς ζώα. Ρόλο σε αυτή την τάση έχουν παίξει και οι ανησυχίες των καταναλωτών ως προς τη διαχείριση των ζώων αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής κρέατος.

Η εταιρεία λέει ότι η δική της διαδικασία παραγωγής κρέατος χρησιμοποιεί περίπου το 1% της γης και το 10% του νερού που απαιτούνται για τη συμβατική κτηνοτροφία.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com