Οι νέοι φεύγουν από το Facebook για άλλες πλατφόρμες

    Από: Startup Team
πηγή: deasy.gr

Μείωση της χρήσης του Facebook στην ηλικιακή ομάδα 12-24 ετών προβλέπει η νέα έκθεση του Emarketer, η οποία εκτιμά ότι αυτό θα συντελέσει σε μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης του μεγάλου μπλε δικτύου τα αμέσως επόμενα χρόνια. Τουλάχιστον για τις ΗΠΑ και την Αγγλία, περιοχές πάνω στις οποίες εστιάζει η έκθεση.

Με βάση την εκτίμηση του Emarketer το Facebook θα δει στις ΗΠΑ τη βάση των ενεργών χρηστών του ηλικίας 12 έως 17 ετών να μειώνεται κατά 3,4% μέσα στην τρέχουσα χρονιά, πέφτοντας στα 14,5 εκατομμύρια χρήστες, ενώ στις μικρότερες ηλικίες αλλά και στο γκρουπ 18-24 εκτιμά ότι θα παρατηρηθεί μείωση στο ρυθμό ανάπτυξης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι χρήστες αυτών των ηλικιών μετακομίζουν σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Instagram και το Snapchat, όπου το περιεχόμενο αποτελείται αποκλειστικά από εικόνα (φωτογραφία και video), ένα είδος επικοινωνίας το οποίο ταυτίζεται περισσότερο με «τα θέλω» των νέων. «Εκτός από εκείνους που ήδη έχουν εγκαταλείψει το Facebook παρατηρούμε ότι και εκείνοι που παραμένουν μειώνουν το χρόνο που δαπανούν στην πλατφόρμα» σημειώνουν από το Emarketer, προσθέτοντας ότι το Facebook είναι «τυχερό» που του ανήκει το Instagram για το οποίο οι εκτιμήσεις είναι εντελώς διαφορετικές. Τόσο για το Instagram όσο και για το Snapchat το Emarketer θεωρεί ότι θα παρουσιάσουν διψήφιο αριθμό ανάπτυξης μέσα στη χρονιά. Συγκεκριμένα, για το πρώτο η πρόβλεψη για την αγορά των ΗΠΑ αγγίζει το 23,8%, ενώ για το δεύτερο είναι ακόμα μεγαλύτερη φθάνοντας το 25.8%

Και αν νομίζετε ότι όλα τα παραπάνω αφορούν μόνο την αγορά των ΗΠΑ και της Αγγλίας ένα σημάδι για τη μεταστροφή ακόμα και του ελληνικού κοινού προς το Instagram μπορούμε να δούμε στην τελευταία ανακοίνωση της Cosmote για τη χρήση data στις καλοκαιρινές διακοπές, όπου για πρώτη φορά το Instagram εμφανίζεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στα κοινωνικά δίκτυα. Μεμονωμένο ίσως γεγονός αλλά μπορεί να είναι ενδεικτικό για αλλαγές που έρχονται και στην online συμπεριφορά του Έλληνα χρήστη.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
deasy.gr