Η Ελλάδα συνεχίζει να προσελκύει επενδύσεις στην Πληροφορική

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Ως άλλη μία ψήφος εμπιστοσύνης στο ελληνικό δυναμικό στο χώρο της τεχνολογίας και τις προοπτικές του εκλαμβάνεται η επένδυση της

Ως άλλη μία ψήφος εμπιστοσύνης στο ελληνικό δυναμικό στο χώρο της τεχνολογίας και τις προοπτικές του εκλαμβάνεται η επένδυση της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας λογισμικού P & I στην Ελλάδα. Η εταιρεία Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG επέλεξε την πόλη των Ιωαννίνων για την είσοδο της στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας τη νέα θυγατρική της με την επωνυμία P&I-Ελλάς ΕΠΕ. Το “στρατηγείο” της γερμανικής εταιρείας στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων θα εγκαινιαστεί τις επόμενες ημέρες, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των επενδυτικών -επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Η P&I-Ελλάς ΕΠΕ, ήδη, από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και με την πρόσληψη των πρώτων 14 προγραμματιστών έχει προχωρήσει στις πρώτες συνεργασίες της, καθώς η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας υπήρξε θετικότατη σε αυτό το αρχικό στάδιο, το οποίο κρίνεται και καθοριστικό για την επιτυχία της προσπάθειας.

Το επενδυτικό πλάνο της P&I στην Ελλάδα για την επόμενη τετραετία προβλέπει νέες προσλήψεις προσωπικού εντός του 2018 και τη στελέχωση της ελληνικής θυγατρικής με 80 έως και 100 προγραμματιστές υψηλής κατάρτισης.

γερμανικής εταιρείας λογισμικού P & I στην Ελλάδα. Η εταιρεία Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG επέλεξε την πόλη…

Επενδύσεις

Στην παρούσα φάση, η P&I Ελλάδας έχει δύο στρατηγικούς στόχους: τη συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα για εξεύρεση καταρτισμένου προσωπικού και την προσέλκυση νέων “εγχώριων” πελατών, οι οποίοι θα αποτελέσουν την οικονομική ευκαιρία για παραμετροποίηση της πλατφόρμας στην Ελλάδα (στα Ελληνικά).

Ο λόγος που επιλέχθηκαν τα Ιωάννινα για τη δημιουργία του νέου Κέντρου προγραμματισμού/ανάπτυξης της  πλατφόρμας/προϊόντων HCM της P&I στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πλεονεκτική τους θέση. Διαθέτουν ένα τοπικό οικοσύστημα που ευνοεί την καινοτομία και υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκών φορέων και εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Υπάρχει θετικό επιχειρηματικό κλίμα, υποστηρικτικές δομές κι ευέλικτη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξοπλισμένο Τεχνολογικό Πάρκο που παρέχει πλήρεις εγκαταστάσεις στην P&I Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης 1 Gb με οπτική ίνα. Διαθέτει υποδομές, δίκτυα που προσφέρουν γρήγορη διασύνδεση με Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Γερμανία – Ευρώπη, ένα ανεκμετάλλευτο, προς το παρόν, περιφερειακό αναπτυξιακό δυναμικό, αναπτυσσόμενο τομέα πληροφορικής, ερευνητικά ακαδημαϊκά κέντρα και ισχυρή φοιτητική κοινότητα.

Στόχοι

Η ίδρυση της P&I Ελλάς ΕΠΕ στην πόλη των Ιωαννίνων ως θυγατρική της P&I Personal & Informatik AG της κορυφαίας εταιρείας λογισμικού, έχει ως κύρια δραστηριότητα την εξέλιξη – βελτίωση – ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού, που αποτελούν προϊόντα της μητρικής εταιρείας.

Η P&I πλατφόρμα, είναι μια καινοτόμα και πρωτοποριακή πλατφόρμα λογισμικού η οποία προσφέρει μοναδικές και επαναστατικές λύσεις σε σύγχρονες διαδικασίες σύγχρονης διαχείρισης ανθρώπινων πόρων (HR) σε συνεχή βάση.

Οι διαισθητικές και υψηλής απόδοσης ενότητες της πλατφόρμας (και συγκεκριμένα της πλατφόρμας LOGA3) επιτρέπουν την άριστη διαχείριση του τμήματος προσωπικού, καθιστώντας το μέρος του διευθυντηρίου μιας εταιρείας. Διευθυντές, ειδικά στελέχη κι εργαζόμενοι μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικασίες HR μέσω διαφόρων ρόλων στο άκρως φιλικό για τον χρήση διαδικτυακό περιβάλλον της πλατφόρμας, δημιουργώντας στρατηγική προστιθέμενη αξία. Σήμερα, πάνω από 15.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούν προϊόντα της P&I, τα οποία είναι αποδοτικά, ευέλικτα, ολοκληρωμένα, προσαρμόσιμα, ευφυή, αυτοματοποιημένα και αλληλένδετα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr