Πώς το Facebook θα βγάλει χρήματα και από το WhatsApp

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων εξαγοράστηκε το 2014 από το Facebook για 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Ιδού πως θα το εκμεταλλευτεί εμπορικά.

Tο Facebook σχεδιάζει να κερδίσει χρήματα από το WhatsApp, την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιούν καθημερινά περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το WhatsApp δοκιμάζει νέες λειτουργίες που θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να επικοινωνούν μέσω chat με τους πελάτες τους στην εφαρμογή.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει την εμφάνιση ενός πράσινου σήματος δίπλα σε μια επαφή μιας επιχείρησης, το οποίο θα δείχνει ότι η επιχείρηση επαληθεύτηκε από την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων.

«Σκοπεύουμε να αρχίσουμε να χρεώνουμε τις επιχειρήσεις στο μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής διευθυντής λειτουργιών Matt Idema σε συνέντευξη του στην εφημερίδα.

Η εφαρμογή ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2009 και το 2014 εξαγοράστηκε από το Facebook για 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν και το WhatsApp είχε ελάχιστα έσοδα την περίοδο της συμφωνίας, η τιμή αγοράς ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από τη χρηματιστηριακή αξία της Sony.

Το Facebook δεν έχει εστιάσει στο WhatsApp μέχρι στιγμής. Το κοινωνικό δίκτυο είχε αρχίσει να προβάλλει διαφημίσεις εντός της εφαρμογής Messenger τον Ιούλιο για να εξασφαλίσει περαιτέρω έσοδα από την υπηρεσία συνομιλίας.

Ο Idema απέφυγε να περιγράψει τα νέα επί πληρωμή χαρακτηριστικά της εφαρμογής ή να αποκαλύψει πότε θα γίνει το ντεμπούτο τους. «Δεν έχουμε ακόμα τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο θα εξασφαλίσουμε έσοδα απ’ αυτή την αλλαγή» δήλωσε στη Journal.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com