ΤΟ WORTH PARTNERSHIP PROJECT ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΜΕ) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

    Από: Startup Team

Μετά την επιτυχία του πιλοτικού project όπου συμμετείχαν συνολικά 79 μικρές & μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και 34 ευρωπαϊκές επιχειρηματικές συνεργασίες, το WORTH Partnership Project επιστρέφει με ανανεωμένες προσδοκίες.

Ξεκινώντας ένα ταξίδι 4 χρόνων,ο νέος στόχος είναι η υποστήριξη 150 διεθνοποιημένων συνεργατικών projects, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 450 εταιρειών (ΜΜΕ και startups).

Το Worth Partnership Project χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα COSME της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη συνεργασιών ανάμεσα σε ΜΜΕ και start-ups σχεδιαστών, δημιουργών τέχνης, δημιουργικών ανθρώπων με εταιρίες τεχνολογίας και κατασκευαστών για τη δημιουργία  καινοτόμων προϊόντων & ιδεών.

 

18 Σεπτεμβρίου 2017 – Σήμερα ξεκινά το πρώτο κάλεσμα του WORTH Partnership Project, ένα project που χρηματοδοτείται από το COSME, το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταγωνιστικότητα των ΜΜΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων). Το WORTH στοχεύει στη δημιουργία συνεργασιών σε όλη την Ευρώπη μεταξύ ταλαντούχων σχεδιαστών μόδας, ανθρώπων με δημιουργική σκέψη, κατασκευαστών, τεχνολόγων, κατασκευαστικών επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και επιχειρήσεων τεχνολογίας. Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν νέα προϊόντα και ιδέες γεννώντας νέους τρόπους δημιουργίας, συνεργασίας και υιοθέτησης καινοτόμων και επαναστατικών τεχνικών, διαδικασιών και επιχειρηματικών μοντέλων.

Ποιος μπορεί να κάνει αίτηση;

Από σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, κάθε δημιουργικός άνθρωπος, σχεδιαστής, τεχνίτης, επιχείρηση startup, τεχνολογίας και κατασκευαστική (ΜΜΕ) από τη βιομηχανία της μόδας και των καταναλωτικών αγαθών (μόδα/κλωστοϋφαντουργία, υπόδηση,  διακόσμηση επίπλων/σπιτιού, δέρμα/γούνα, κοσμήματα, αξεσουάρ),  που αναζητά ενεργά νέες ευκαιρίες για να εκμεταλλευτεί ιδέες και μοντέρνα concepts με υψηλό βαθμό καινοτομίας, επαναστατικότητας, ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και σχεδίων, μπορεί να κάνει αίτηση για να συμμετέχει στο WORTH Partnership Project υποβάλλοντας την ιδέα ή την πρότασή του για κάποιο project.

Οι υποψήφιοι, οι ΜΜΕ και οι start-ups, θα πρέπει να επιδείξουν έντονο ενδιαφέρουν για τη διασύνδεση, τη δημιουργία και την καινοτομία σε διακρατική βάση. Οι ιδέες και τα projects που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν με βάση τον βαθμό καινοτομίας, τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές τους  επιδράσεις, την τεχνική και βιομηχανική βιωσιμότητα και το δυναμικό της αγοράς.
 

Η υποβολή αιτήσεων στο Worth Partnership Project θα είναι σε εξέλιξη για 4 χρόνια με διαφορετικά παράθυρα ευκαιριών. Το πρώτο κάλεσμα, που ανοίγει σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου 2017 για τον πρώτο σχηματισμό των συνεργασιών. Επόμενο κάλεσμα για αιτήσεις θα επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια, 2018, 2019 και 2020, με στόχο την υποστήριξη 150 καινοτόμων/επαναστατικών συνεργατικών projects. Οι καινοτόμες συνεργασίες θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον 450 επιχειρήσεις (ΜΜΕ και startups).

Στήριξη των συμμετεχόντων για τον σχηματισμό συνεργατικών projects

Εφόσον επιλεγούν, οι συμμετέχοντες θα υποστηριχθούν στην επιλογή των καλύτερων συνεργατών για εκείνους, ώστε να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Η ελάχιστη διάρκεια για κάθε συνεργατικό project θα είναι 9 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης και προσαρμογής ανάλογα με την τεχνική πολυπλοκότητα, την ωριμότητα και την ετοιμότητα του κάθε project/ιδέας.

 

Κάθε συνεργασία θα λάβει:

1) οικονομική υποστήριξη για την ωρίμανση και υλοποίηση της ιδέας,

2) καθοδήγηση από ειδικούς για τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, την τεχνολογία, τις κατασκευαστικές διαδικασίες και την επιχειρησιακή στρατηγική; πρόσβαση  σε χρηματοδότηση, υποστήριξη για το market positioning, νομική υποστήριξη και υποστήριξη στη διαχείριση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και

3) ενίσχυση δραστηριοτήτων δικτύωσης (networking) και υποστήριξη για τη διευκόλυνση της συνεργασίας και την αναβάθμιση στον τομέα της αγοράς.

Ένας αφοσιωμένος Μέντορας θα συντονίσει τις δραστηριότητες καθοδήγησης, θα διαχειρίζεται τις ανάγκες της συνεργασίας και θα προσφέρει υποστήριξη. Το αποτέλεσμα κάθε συνεργατικού project θα παρουσιαστεί σε δύο σχετικές διεθνείς ή εμπορικές εκθέσεις για την απόκτηση μελλοντικών επιχειρηματικών σχέσεων αλλά και για την αύξηση της προβολής του στην ευρύτερη αγορά σε πιθανούς αγοραστές/ καταναλωτές.

Ένα διοικητικό συμβούλιο υψηλόβαθμων εμπειρογνωμόνων από τους τομείς της μόδας, του design και των καταναλωτικών αγαθών θα είναι υπεύθυνο για  τη διαδικασία επιλογής.

Σχετικά με το Project

Το WORTH Partnership Project είναι ένα project της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιείται μέσω της κοινοπραξίας επιχειρήσεων με συμπληρωματική εξειδίκευση στη στήριξη των ΜΜΕ και των start-ups.                Το WORTH διευθύνεται από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Κλωστοϋφαντουργίας AITEX (KEPA,IED, DAG Communication, AA Franzosi) με τη βασική πεποίθηση ότι οι δημιουργικές επιχειρήσεις (ΜΜΕ και start-ups) αποτελούν τους βασικούς μοχλούς της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

“Σε πλήρη συμφωνία με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εστιάζουμε στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανιών της μόδας, του lifestyle και των καταναλωτικών αγαθών, αναδεικνύοντας την ουσία του σχεδιασμού και της καινοτομίας τους. Το WORTH Partnership Project είναι μια ευκαιρία για τις δημιουργικές ΜΜΕ και τις start-ups να επεκτείνουν τις ικανότητες της καινοτομίας και του σχεδιασμού τους μέσω διεθνοποιημένων και διατομεακών συνεργασιών σε όλη την Ευρώπη”– δήλωσε ο  Vicente Cambra, R&D Assistant Manager της AITEX και project manager του WORTH.

 

Το WORTH Partnership Project είναι το επόμενο βήμα μετά το επιτυχημένο πιλοτικό Project το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 2013 και του 2015. Για να μάθετε περισσότερα για τα 34 προϊόντα και τα αποτελέσματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του πιλοτικού project επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:          www.pilot.worth-project.eu/

 

Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.worthproject.eu +