Είσαι η καλύτερη startup στη γαλάζια οικονομία; Πάρε μέρος στο μεγαλύτερο marine challenge competition!

    Από: Startup Team

Mε το τέλος του 3ου κύκλου του διαγωνισμού είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι για τον 4ο διαγωνισμό του Bluegrowth Piraeusτο call for entry έχει ανοίξει και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τον Οκτώβριο. Αν  κάποιος  έχει καινοτόμα ιδέα πάνω στη θαλάσσια οικονομία ή βρίσκεται στη φάση του scale up μπορεί να δηλώσει συμμετοχή εδώ.

Φέτος, η διοργάνωση εξελίσσεται και ωριμάζει ακόμα περισσότερο, εξασφαλίζοντας ποιότητα τόσο στην επιλογή των υποβαλλόμενων προτάσεων, όσο και στην διαδραστικότητα και αμεσότητα της επικοινωνίας των υποψηφίων με τους μέντορες και τα μέλη του συμβουλίου του Bluegrowth.
Οι υποψήφιοι θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην Κριτική επιτροπή που αποτελείται κυρίως από τους Μέντορες, και το κοινό.  Η διαδικασία ψηφοφορίας θα αναδείξει τις πιο δημοφιλείς ιδέες . Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, πρόσβαση σε ένα ισχυρό δίκτυο ανθρώπων της μπλε οικονομίας, ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς και φορείς, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη της Aephoria και του BlueGrowth.

Στόχος μας είναι η ημέρα μετά το διαγωνισμό, να αποτελέσει την αρχή για μια νέα ιδέα, η οποία θα ενσαρκώνει την ουσία και το πραγματικό νόημα του BlueGrowth: αυθεντικότητα, δημιουργικότητα, καινοτομία και συνεργατικότητα. Η ομάδα του BlueGrowth, μαζί με την Aephoria και τη «δεξαμενή» Μεντόρων θα βρισκόμαστε στη διάθεση των συμμετεχόντων για οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόκληση παρουσιαστεί. Δεσμευόμαστε να είμαστε παρόντες σε όλη τη διαδικασία μετατροπής της ιδέας- σπόρου σε  ένα εδραιωμένο, δυνατό, μελλοντικό «παίκτη» της μπλε οικονομίας.

Η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία που γίνεται με τη συνεργασία της Aephoria,  καθιερώνει πλέον τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας και δημιουργεί μια «δεξαμενή σκέψης» για καινοτόμες πρωτοβουλίες νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή απήχηση.