Οι millennials διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο κυβερνοασφάλειας

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Από τα χέρια της γενιάς των millennials, οι οποίοι βρίσκονται στο προσκήνιο των εξελίξεων αναλαμβάνοντας τα ηνία από τις προηγούμενες γενιές σε όλους τους τομείς, θα περάσει και το νέο τοπίο στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία της ψηφιακής ασφάλειας, η συγκεκριμένη δημογραφική ομάδα αναμένεται να διαμορφώσει ένα εντελώς νέο σκηνικό. Σύμφωνα με σχετικές προβλέψεις, έως το 2022, η διαφορά μεταξύ των προσφερόμενων θέσεων εργασίας στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών και των κατάλληλα καταρτισμένων εργαζομένων, θα έχει διευρυνθεί στα 1,8 εκατομμύρια. Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτές τις θέσεις θα τις καλύψουν millennials, γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο πρόκειται η γενιά αυτή να επηρεάσει το χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της ESET, το “χάσμα” σε επίπεδο δεξιοτήτων αποτελεί το πρώτο από τα χαρακτηριστικά που θα οδηγήσει σε ένα νέο τοπίο. Και αυτό γιατί, όπως τονίζει ο Senior Security Researcher της εταιρείας, Stephen Cobb, υπάρχει αυξανόμενη  ζήτηση για δεξιότητες κυβερνοασφάλειας λόγω της αύξησης του κυβερνοεγκλήματος.

Ωστόσο, απουσιάζει ο αντίστοιχος “ενθουσιασμός” που διέθεταν οι προηγούμενες γενιές για τη διατήρηση και την ασφάλεια των υφιστάμενων συστημάτων. Σύμφωνα με τον Cobb, “πολλοί από τους σημερινούς σπουδαστές της IT ασφάλειας θεωρούν την ανταμοιβή για τη δημιουργία της τεχνολογίας του αύριο πιο ελκυστική από το καθήκον για τη διαφύλαξη της τεχνολογίας του χθες”. Προς τη γεφύρωση του χάσματος αυτού θα συντελέσουν οι εκστρατείες malware, όπως το πρόσφατο Wannacry, οι οποίες, λόγω της εμβέλειας και της επιρροής τους, καθιστούν επιτακτική την εξεύρεση των καλύτερων λύσεων για τη διατήρηση της ασφάλειας πληροφοριών.

Εργατικό δυναμικό

Έρευνα του CCE (Center for Cybersafety and Education) αναδεικνύει, επίσης, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τους millennials και αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι είναι θετικοί και δεκτικοί στην αλλαγή. Ενδιαφέρονται για προγράμματα κατάρτισης, mentoring μεταξύ έμπειρων και νεότερων εργαζομένων και ευέλικτες συνθήκες εργασίας.

Ερωτηθέντες για τις επιδόσεις της εταιρείας τους ένα χρόνο μετά από περιστατικό παραβίασης ασφαλείας, το 58% των millennials εμφανίστηκε αισιόδοξο συγκριτικά με το 48% των baby boomers. Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Raytheon, οι millennials προτιμούσαν θέσεις εργασίας με υψηλές αμοιβές, εξειδίκευση και πολυμορφία σε εταιρίες στις οποίες πιστεύουν, καθιστώντας τις οικονομικές απολαβές και την ακεραιότητα εξίσου σημαντικές.

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι για το 37% των millennials είναι, πλέον, πιθανότερο να επιλέξει μια σταδιοδρομία στον κυβερνοχώρο απ’ ό, τι πριν από ένα χρόνο. Το γεγονός αυτό, αν αναλογιστεί κανείς ότι συνέβη σε ένα περιβάλλον με σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις γενιές ως προς το ταλέντο, τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον για την ασφάλεια των πληροφοριών, καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την αναμονή για το μέλλον του κλάδου της κυβερνοασφάλειας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr