Με διψήφιο ποσοστό αυξάνονται οι δαπάνες για υποδομές Cloud

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Εύρωστους ρυθμούς ανάπτυξης συνεχίζει να καταγράφει η παγκόσμια αγορά των υποδομών για Cloud. Μάλιστα, τα έσοδα της διεθνούς αγοράς από υποδομές cloud IT έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, την ίδια στιγμή που οι παραδοσιακές υποδομές ΙΤ (non-cloud) βρίσκονται σε συνεχή πίεση, αν και συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ (52,4%) των συνολικών εσόδων της παγκόσμιας αγοράς υποδομών ΙΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της International Data Corporation-IDC, (Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker), τα έσοδα των προμηθευτών Cloud IT υποδομών κινήθηκαν έντονα θετικά το 2ο τρίμηνο του 2017, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξανόμενα κατά 25,8% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Σε απόλυτα μεγέθη, τα έσοδα των προμηθευτών Cloud IT υποδομών (servers, συστήματα αποθήκευσης, Ethernet switch), άγγιξαν τα $12,3 δις (συμπεριλαμβάνουν υποδομές public και private cloud).

Από την ανάλυση της IDC προκύπτει ότι τα έσοδα από υποδομές ΙΤ για public cloud ενισχύθηκαν σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2017 κατά 34,1%. Πλέον, αντιπροσωπεύουν το 33,5% των συνολικών εσόδων της αγοράς υποδομών Πληροφορικής, σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν το ποσοστό συμμετοχής τους ήταν 27% ένα χρόνο νωρίτερα. Το εξεταζόμενο διάστημα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της IDC, τα έσοδα των προμηθευτών από την πώληση υποδομών για private cloud IT έφθασαν τα $3,7 δις με την ετήσια αύξηση να είναι της τάξης του 9,9%.

Τομείς με ανάπτυξη

Η υποκατηγορία με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στο public cloud IT ήταν εκείνη των Enterprise Storage Systems, η οποία κατέγραψε το εξεταζόμενο διάστημα άνοδο της τάξης του 30,4% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, συνδράμοντας πάνω από το ένα τρίτο των εσόδων των υποδομών ΙΤ για public cloud. Όσον αφορά στις υποκατηγορίες Server και Ethernet τα έσοδα των προμηθευτών όσον αφορά τις public cloud IT υποδομές ενισχύθηκαν κατά 24,6% και 26,8% αντίστοιχα.

Από την ανάλυση της IDC προκύπτει ότι τις ιδιωτικές δαπάνες για υποδομές cloud συνεχίζει να καθοδηγεί η αγορά των διακομιστών, η οποία συνεχίζει να εισφέρει σχεδόν το 60% των εσόδων σε αυτόν τον χώρο για τα τελευταία 18 τρίμηνα.

Σε επίπεδο γεωγραφικών περιοχών, με την εξαίρεση της Λατινικής Αμερικής όπου τα έσοδα των προμηθευτών από την πώληση υποδομών Πληροφορικής για το cloud μειώθηκαν κατά 13,1% το δεύτερο τρίμηνο, οι περισσότερες άλλες περιοχές του πλανήτη κατέγραψαν διψήφιο ρυθμό αύξησης των εσόδων σε σχέση με πέρυσι. Η περιοχή της Ασίας / Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας) και η Δυτική Ευρώπη οδήγησαν την ανάπτυξη στον κλάδο με ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς 30,5% και 33,4% αντίστοιχα. Ο Καναδάς (25,1%), η Μέση Ανατολή και η Αφρική (28,4%) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (24,8%) σημείωσαν επίσης σημαντικές αυξήσεις, ενώ η ανάπτυξη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (16,9%) ήταν σε χαμηλότερο, αλλά πάντα σε διψήφιο ποσοστό.

Top 5 Επιχειρήσεις, Έσοδα προμηθευτών Cloud IT υποδομών, 2ο τρίμηνο 2017 (σε εκατ., δεν συμπεριλαμβάνει διπλό υπολογισμό storage & servers)

Με διψήφιο ποσοστό αυξάνονται οι δαπάνες για υποδομές Cloud

Πηγή: IDC’s Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker, 2ο τρίμηνο 2017 (Οκτώβριος 2017)

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr