Οι αιτήσεις για τον 8ο κύκλο του προγράμματος υποστήριξης επιχειρηματιών άνοιξαν!

    Από: Startup Team

VentureGarden”- Helping People Grow Ideas, Πρόγραμμα Προώθησης Επιχειρηματικότητας

Υποβολή Αιτήσεων έως 25 Οκτωβρίου

Το πρόγραμμα VentureGarden δέχεται αιτήσεις για τον 8ο κύκλο εκπαίδευσης και υποστήριξης επιχειρηματιών. Το  ALBA Graduate Business School at the American College of Greece υλοποιεί το πρόγραμμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI) στην Αθήνα. Ταυτόχρονα το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT) υλοποιεί το πρόγραμμα στην Θεσσαλονίκη.

Οι υποβολές για τον όγδοο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου 2017 στις 5:00μμ. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 13 Νοεμβρίου 2017 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με διάρκεια πέντε εβδομάδες.

Το VentureGarden απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή κάνοντας την ήδη υπάρχουσα εταιρεία τους πιο ανταγωνιστική. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης κατά το οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά.

Το πρόγραμμα του VentureGarden αποτελείται από τρία στάδια:

1.      Το πρώτο στάδιο αποτελείται από μια σειρά εντατικών μαθήματων, σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.  Σε πέντε εβδομάδες καλύπτεται ύλη βασισμένη στο Business Model Canvas και το Product-Market Fit, δίνοντάς τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν την ιδέα τους αλλά και να μειώσουν το ρίσκο της.
2.      Στο δεύτερο στάδιο διάρκειας 6 μηνών, οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν να προχωρήσουν στη διαδικασία του mentoring θα μπορέσουν να αναπτύξουν τη στρατηγική τους για την πραγματοποίηση των στόχων τους με τη βοήθεια του μέντορα.
3.      Μόλις ολοκληρωθεί το δεύτερο στάδιο, οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τα επόμενα βήματα και να περάσουν στο τρίτο στάδιο. Με βάση την πραγματοποίηση των στόχων που είχαν θέσει, το VentureGarden θα λειτουργήσει σαν αρωγός για τους συμμετέχοντες, ώστε να κάνουν τα σωστά βήματα για την ενίσχυση της ανάπτυξης τους και να προχωρήσουν στην επιλογή του κατάλληλου υποστηρικτικού προγράμματος (incubator, accelerator, διαγωνισμό, επενδυτή) ή να συνεχίσουν με τη διαδικασία του mentoring για άλλους 6 μήνες. 

 

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1700 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 605 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους επτά κύκλους του προγράμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των πέντε κύκλων, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 486 ώρες μαθημάτων. 196 καθηγητές και μέντορες προσέφεραν στους συμμετέχοντες συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά αποτελέσματα. Μέχρι και σήμερα, περισσότερες από 870 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

Για περισσότερες πληροφορίες και την συμπλήρωση της αίτησης επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.

VG Infographic :

Οι αιτήσεις για τον 8ο κύκλο του προγράμματος υποστήριξης επιχειρηματιών άνοιξαν!