Με θετικό πρόσημο η παγκόσμια αγορά των συσκευών το 2018

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Ανοδικά θα κινηθεί η παγκόσμια αγορά των συσκευών – ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets και smartphones – το 2018, με τις πωλήσεις μάλιστα να καταγράφουν την υψηλότερη ετήσια ανάπτυξη από το 2015. Η αγορά των συσκευών, σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί κατά 2% το 2018 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 2,352 δισεκατομμύρια μονάδες. Για το 2017, ο πήχης για την αγορά των συσκευών μπαίνει στα 2,307 δις συσκευές, ενώ η πρόβλεψη για το 2019 είναι για 2,361 δις μονάδες.

Όπως προκύπτει από έρευνα της Gartner, εκτός από τα smartphones, που είναι βασικός καταλύτης για την αγορά των συσκευών, εξίσου δυναμική θα είναι η πορεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και των tablets. Σύμφωνα με την Gartner, το 40% των ερωτηθέντων απαντά ότι χρησιμοποιεί – ως επί το πλείστον – έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ένα tablet για ορισμένες καθημερινές λειτουργίες, όπως η ανάγνωση και η σύνταξη λεπτομερών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η παρακολούθηση βίντεο. Ένα ποσοστό 34% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί ένα smartphone για να συνδεθεί στο Διαδίκτυο ενώ βρίσκεται σε κίνηση.

“Οι χρήστες που διατηρούν τους υπολογιστές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παραμένουν ένα σημαντικό ζήτημα για την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αντίθετα, οι χρήστες συνεχίζουν να αντικαθιστούν το smartphone τους αρκετά συχνά”, σχολιάζουν οι αναλυτές της εταιρείας.

Υπολογιστές

Οι πωλήσεις των παραδοσιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών προβλέπεται να μειωθούν κατά 4,4% το 2018, ενώ στα κινητά τηλέφωνα το πρόσημο θα είναι θετικό κατά 2,4%. Υποστηριζόμενη από τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών για επαγγελματική χρήση, η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών αναμένεται να ενισχυθεί οριακά κατά 0,8% το 2018. Αυτή η ανοδική τάση στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών ενισχύεται από δύο παράγοντες.

Η αγορά υπολογιστών στη Ρωσία έχει επηρεαστεί θετικά από την ανάκαμψη των οικονομικών προοπτικών της χώρας, όπου οι δαπάνες των επιχειρήσεων για υπολογιστές αυξάνονται κατά 5% το 2017. Η ανάπτυξη αυτή θα συνεχιστεί το 2018. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η Κίνα, όπου η μετακίνηση στα Windows 10 καθυστέρησε λόγω ζητημάτων ασφάλειας και ιδιωτικότητας, οδηγώντας σε αργές πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών το 2017.

 

Σε άνοδο τα Smartphones

Η παγκόσμια αγορά των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με την ανάλυση της Gartner, θα επανέλθει σε θετικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης το 2018, με τις πωλήσεις να εκτιμώνται σε 1,9 δις συσκευές. Τα Smartphones θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό 86% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων, που μεταφράζεται σε ένα ποσοστό ανάπτυξης 6% σε σχέση με το 2017. Οι πωλήσεις Smartphones θα φτάσουν συνολικά το 1,6 δις μονάδες το 2018.

Πωλήσεις ανά τύπο συσκευής παγκοσμίως, 2016-2019 (σε εκατ. τεμ.)

Με θετικό πρόσημο η παγκόσμια αγορά των συσκευών το 2018

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr