Συνέντευξη στο Startup.gr: Έλενα Αλέξη – DIG IT!

    Από: Startup Team

Το DIG IT, που σημαίνει “σκάψε το” είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός χώρος με θέμα την ανασκαφή, την αρχαιολογία και το επάγγελμα του αρχαιολόγου! Προσφέρονται εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την αρχαιολογία και τη συντήρηση των ευρημάτων καθώς και η δυνατότητα να ζήσει ο επισκέπτης μια ανασκαφική εμπειρία.

O χώρος του DIG IT βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία, πολύ κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο σε ανακαινισμένο ισόγειο κατάστημα 160τ.μ. και είναι προσβάσιμος από ΑΜΕΑ και ασφαλής για παιδιά».

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος/η σου?

Ήταν μια ιδέα που υπήρχε από την περίοδο που έκανα το master μου στο Λονδίνο, 2012-’13, με ενδιέφερε η σχέση της αρχαιολογίας με το κοινό, τι τελικά καταλαβαίνει ο επισκέπτης ενός μουσείου ή ενός αρχαιολογικού χώρου. Υπήρχε αυτό το όνειρο και ήρθε η στιγμή να πάρει μορφή όταν έμεινα για αρκετούς μήνες άνεργη. Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, ένας αρχαιολόγος στην Ελλάδα δεν έχει σημαντικές πιθανότητες να εργαστεί δυστυχώς. Έπρεπε να κινητοποιηθώ αφενός για να εργαστώ, αφετέρου για να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπώ!

Σε ποιους απευθύνεσαι και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σου;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Έλενα Αλέξη - DIG IT!

Το DIG IT απευθύνεται κυρίως σε παιδιά σχολικής ηλικίας, σε οικογένειες αλλά και σε οποιονδήποτε έχει την περιέργεια και το ενδιαφέρον να μάθει για την επιστήμη της αρχαιολογίας και την ανασκαφή. Το όφελος είναι ακριβώς η ενημέρωση του μη εξειδικευμένου κοινού για αυτά τα ζητήματα που είναι καθημερινά γύρω μας σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι μέσω μιας διασκεδαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας να φέρουμε το κοινό πιο κοντά στην πολιτιστική μας κληρονομιά, να την καταλάβει, να την νιώσει πιο οικεία και κατ’ επέκταση να την προστατέψει.

Ως τώρα υπάρχει ανταπόκριση στα προγράμματά μας, γίνεται κατανοητό πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για μια διαφορετική πρόταση που σχετίζεται με την πολιτιστική εκπαίδευση, να μην περιοριστεί η γνώση στις πληροφορίες ενός βιβλίου Ιστορίας, στην ενημερωτική πινακίδα ενός αρχαιολογικού χώρου και στην αίθουσα ενός κατά τα άλλα εντυπωσιακού μουσείου. Οι μικροί επισκέπτες δείχνουν να απολαμβάνουν την ανασκαφή και τις θεματικές δραστηριότητες που οργανώνουμε.

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις

Συνέντευξη στο Startup.gr: Έλενα Αλέξη - DIG IT!

Οι δυσκολίες ήταν αρκετές, κυρίως η γραφειοκρατία που κλήθηκα να αντιμετωπίσω ήταν μια ατελείωτη διαδικασία.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρήματίες out there

Να μην παρατήσουν τα όνειρά τους για κανένα λόγο! Αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό.

Βρείτε τους:

Συνέντευξη στο Startup.gr: Έλενα Αλέξη - DIG IT!

Facebook Page:

www.facebook.com/digitolympia/