Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο δίνει το Βήμα στους Νέους

    Από: Startup Team

Η Επιτροπή Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση- workshop διαλόγου με νέους ηλικίας 18-29 ετών, τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου και ώρα 15.30-20.30 στο Διοικητικό Μέγαρο Ομίλου ΟΤΕ (Λ. Κηφισίας 99, Μαρούσι).

Στόχος του workshop αυτού, το οποίο θα έχει τη μορφή διαδραστικής συζήτησης, είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους να συζητήσουν με ανθρώπους που προέρχονται από τον χώρο των επιχειρήσεων και να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους για τα θέματα που αντιμετωπίζουν στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Ειδικότερα τα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν:

  1. Την ενσωμάτωση των νέων στην αγορά εργασίας
  2. Τις προσδοκίες εργαζομένων-εργοδοτών-δημόσιων υπηρεσιών και άλλων εμπλεκομένων στην εξίσωση «Απασχόληση»
  3. Τις νέες μορφές Απασχόλησης που προκύπτουν από την Τεχνολογία
  4. Τις γέφυρες ανάμεσα στην εκπαίδευση και την αξιοπρεπή Απασχόληση
  5. Τον ρόλο των Υπηρεσιών Απασχόλησης
  6. Την αξία της«Δια Βίου Εκπαίδευσης»
  7. Την μετατροπή του Brain Drain σε Brain Gain
  8. Την ιχνηλασιμότητα της οδού «Αναζήτηση Εργασίας»
Ο τρόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι η συζήτηση (διάρκειας 45 λεπτών)  σε στρογγυλά τραπέζια των 10-12 ατόμων με συμμετέχοντες κυρίως νέους 18-29 ετών με συντονιστή ένα μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης.  

Η παρουσίαση των πορισμάτων του κάθε τραπεζιού θα γίνει από έναν νέο που θα επιλεγεί adhoc από το κάθε τραπέζι. Η παρουσίαση θα είναι όπως πάντα ολιγόλεπτη, ώστε να δίνει άπλετο χώρο για ερωτήσεις και απαντήσεις.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική σφυγμομέτρηση κατά τη διάρκεια του workshop με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τους νέους,όπως ποιο πιστεύουν ότι είναι το πιο σημαντικό εφόδιο για να προσληφθεί κάποιος και ποιο πιστεύουν ότι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επαγγελματική σταδιοδρομία κάποιου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πάνελ το οποίο θα συμμετέχει στον διάλογο εκπροσωπούμενο από την Ακαδημαϊκή, Επιχειρηματική και Πολιτική κοινότητα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος της Επιτροπής Απασχόλησης για το 2017-2018 και εντάσσεται στις πρωτοβουλίες αποτύπωσης και διάχυσης των απόψεων κατά το δυνατόν περισσότερων εμπλεκομένων μερών στον τομέα της Απασχόλησης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κα. Βενετία Κουσία «για να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα και να γκρεμίσουμε τα σιλό χρειάζεται να μάθουμε να ακούμε και όλους εκείνους που δεν ασκούν εξουσία. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση «όλοι εμείς» θα πάρουμε τη θέση του ακροατή και στη συνέχεια εκείνου που καλείται να δώσει απαντήσεις. Το βήμα θα δοθεί στους νέους κι ελπίζουμε ότι θα το αξιοποιήσουν άριστα!»