15.196 προσλήψεις μόνιμων και εποχικών μέχρι το τέλος του χρόνου

    Από: Startup Team

Σημαντικός αριθμός προσλήψεων στο Δημόσιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους σε διάφορους φορείς. Πρόκειται τόσο για μόνιμες όσο και για εποχικές θέσεις. Οι θέσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν είναι οι ακόλουθες:

1.511 προσλήψεις μονίμων μέχρι το τέλος του χρόνου

510 διανομείς, οδηγοί και υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ

Τις τελευταίες λεπτομέρειες του διαγωνισμού επεξεργάζονται τα αρμόδια στελέχη του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη μόνιμου προσωπικού των ΕΛΤΑ. Όπως επισημαίνουν ανώτατα στελέχη των ΕΛΤΑ, σύντομα ο διαγωνισμός θα πάρει το δρόμο του Εθνικού Τυπογραφείου. Η σχετική απόφαση προβλέπει πως οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 230 Ταχυδρόμων- Διανομέων, 215 Υπάλληλοι Εσωτερικής εκμετάλλευσης, 25  Διοικητικών στις ειδικότητες: (Διοίκησης Εκμετάλλευσης 15, Τεχνικών- Ηλεκτρ. Μηχ/κών 3, Πληροφορικής 7), 25  Οδηγών και 15 Διαμετακομιστών.

633 σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Για τα τέλη του έτους μεταφέρεται η νέα προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για 633 υπαλλήλους στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Η Ανεξάρτητη Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του διαγωνισμού.

68 στο υπουργείο Πολιτισμού

Την πρόσληψη 68 μόνιμων υπαλλήλων έχει αιτηθεί το υπουργείο Πολιτισμού για το επείγον ζήτημα της ανάδειξης και της φύλαξης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αίτημα αφορά, μεταξύ άλλων, σε θέσεις για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες, καθώς και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε φορείς όπως Κρατική σχολή Ορχηστικής τέχνης, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, Κεντρική Υπηρεσία και Μουσείο της Ακρόπολης. Το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται ήδη στα γραφεία του ΑΣΕΠ για επεξεργασία και αναμένεται να σταλεί για ΦΕΚ το αμέσως επόμενο διάστημα.

300 μόνιμες θέσεις στην ΕΥΔΑΠ

Οι συγκεκριμένες θέσεις έχουν εγκριθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα από το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να υπάρξει και σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν από την προκήρυξη είναι: ΠΕ Διοικητικοί 5, ΠΕ Οικονομικοί 15, ΠΕ Στατιστικοί 1, ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές 5, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 20, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 7, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 12, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 3, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 2, ΤΕ Προγραμματιστές 3, ΤΕ Διοικητικοί 2 και ΤΕ Οικονομικοί 15, ΔΕ Μηχανολόγοι 5, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων 3, ΔΕ Δομικών Εργων 12, ΔΕ Οδηγοί C Κατηγορίας 25, ΔΕ Οδηγοί C, D Κατηγορίας 5, ΔΕ Γραμματείς 5, ΔΕ Καταμετρητές 25, ΔΕ Φύλακες 20, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ 2, ΥΕ Εργάτες 75 και ΥΕ Αποθηκάριοι 5.

13.685 μόνιμοι και εποχικοί σε δήμους

6.000 μόνιμες προσλήψεις στους 325 δήμους

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα μεγάλη προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία θα προσληφθούν 6.000 μόνιμοι στον τομέα καθαριότητας των δήμων. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, Εργατών Συνοδών Απορριμματοφόρων κ.ά. Η μοριοδότηση για την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα είναι διαφορετική από τις άλλες προκηρύξεις καθώς έχει προβλεφθεί αυξημένα μόρια για όσους έχουν προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση. Αναλυτικά σύμφωνα με το αρθρο 24 του Ν. 4479/2017 ως προς το σύνολο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με την ειδική διαδικασία, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση Β΄ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28), εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας Ο.Τ.Α. ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες.

7.685 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για 7.685 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους της χώρας. Οι θέσεις θα πληρωθούν από μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι θα απασχοληθούν για διάστημα οκτώ μηνών σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Κάποιες από τις ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη είναι οι βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, χειριστές H/Y, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, κ.ά. Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες: Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων, Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ και Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

 

Πηγή: e-dimosio.gr