Αυξήθηκε κατά 7% η μέση τιμή πώλησης smartphones το 3ο τρίμηνο του 2017

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Θετική πορεία διέγραψε η παγκόσμια αγορά smartphone το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τις πωλήσεις να αυξάνονται και τη μέση τιμή πώλησης να ενισχύεται. Οι πωλήσεις smartphone κινήθηκαν ανοδικά κατά 3%, καθώς στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν, συνολικά, το εξεταζόμενο διάστημα, 367 εκατομμύρια συσκευές.

Σύμφωνα με την GfK, στην οποία ανήκουν οι σχετικές εκτιμήσεις, πρόκειται για το καλύτερο τρίμηνο, από πλευράς απόλυτης ζήτησης, παρά τη συγκρατημένη ανάπτυξη. Η ζήτηση ρεκόρ προήλθε, κυρίως, από την αγορά της Λατινικής Αμερικής (καταγράφηκε αύξηση 11% σε ετήσια βάση) και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (με αύξηση 9% σε ετήσια βάση). Η παγκόσμια μέση τιμή πώλησης (Average Selling Price) εξακολούθησε να αυξάνεται και το 3ο τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7% σε ετήσια βάση.

“Η αύξηση της μέσης τιμής πώλησης επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία  για αύξηση και της αξίας της παγκόσμιας αγοράς smartphone. Αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα για τους κατασκευαστές, ιδίως σε περιοχές, όπως η Δυτική Ευρώπη, όπου ο κορεσμός έχει οδηγήσει σε μείωση του όγκου των πωλήσεων σε ετήσια βάση”,αναφέρουν οι αναλυτές της εταιρείας. Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, η βιομηχανία και οι κατασκευαστές έχουν στρέψει σαφώς το ενδιαφέρον τους στην αύξηση της αξίας των πωλήσεων. Ταυτόχρονα, τα premium χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων γίνονται όλο και πιο σημαντικά για τους καταναλωτές, ωθώντας τους κατασκευαστές να επενδύσουν σε ιδιότητες των κινητών, όπως η προστασία από το νερό και τη σκόνη, η αυξημένη ισχύς της μπαταρίας, οι ενισχυμένες δυνατότητες βίντεο, αλλά και οι βιομετρικοί αισθητήρες.

Δυτική Ευρώπη

Στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με την ανάλυση της GfK, τα έσοδα αυξάνονται παρά τον κορεσμό της αγοράς. Η ζήτηση για smartphone ανήλθε σε 30,9 εκατομμύρια συσκευές το 3ο τρίμηνο στη Δυτική Ευρώπη, μειωμένη κατά 7% σε ετήσια βάση και μάλιστα, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Η ζήτηση στη Γερμανία περιορίστηκε κατά 7% το εξεταζόμενο διάστημα, ενώ σε Μεγάλη Βρετανία και  Γαλλία υποχώρησε κατά 8%. Ωστόσο, η αξία των πωλήσεων στην περιοχή αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση, λόγω της αύξησης της μέσης τιμής πώλησης κατά 11%.

Ως αποτέλεσμα, η GfK αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα της αγοράς των smartphone για το έτος 2017 για την περιοχή, προβλέποντας άνοδο κατά 6% σε ετήσια βάση. Η στροφή προς τις συσκευές υψηλής απόδοσης είναι μια ξεκάθαρη τάση στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, με ένα στα οκτώ smartphones που πωλήθηκαν το 3ο τρίμηνο να διατίθεται σε τιμή πάνω από τα $900, σε σύγκριση με ένα στα 16 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Η ζήτηση για smartphone συνεχίζει να ανακάμπτει στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με την περιοχή να πετυχαίνει αύξηση κατά 9% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2016, ανεβάζοντας τις πωλήσεις σε 22,3 εκατ. συσκευές. Η αξία των πωλήσεων, μάλιστα, αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό 26% σε ετήσια βάση, λόγω της μετατόπισης της καταναλωτικής ζήτησης προς συσκευές υψηλότερης τιμής. Η βελτίωση της ζήτησης στην περιοχή το 3ο τρίμηνο οφείλεται, κυρίως, στην ισχυρή ανάπτυξη στη Ρωσία (αύξηση 10% σε ετήσια βάση) και στην Ουκρανία (αύξηση 19% σε ετήσια βάση). Οι προοπτικές για το σύνολο της χρήσης του 2017 είναι επίσης θετικές, με την πρόβλεψη να κάνει λόγο για αύξηση των πωλήσεων smartphone για το τρέχον έτος σε 9% σε ετήσια βάση στα 85,2 εκατ. μονάδες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr