Ιδανικό εργασιακό περιβάλλον προσφέρει ο κλάδος της Πληροφορικής

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Στους κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι προσφέρουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον παγκοσμίως, περιλαμβάνεται αυτός του Information Technology. Ανάμεσα στις 25 πολυεθνικές, που κατά το “Great Place to Work”, διαθέτουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στον κόσμο, οι κλάδοι, που συναντώνται συχνότερα στη λίστα, είναι οι Information Technology και Manufacturing & Production. Σύμφωνα με την 7η ετήσια διεθνή λίστα “World’s Best Workplaces”, που αξιολογεί και ανακοινώνει κάθε χρονιά τις 25 πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες ξεχωρίζουν για το εργασιακό τους περιβάλλον (World’s Best Workplaces List), η Salesforce, η οποία ανήκει στον κλάδο της Πληροφορικής, κατατάσσεται στην πρώτη θέση. Ακολουθεί η Adecco και η SAS Institute, επίσης από το χώρο της Πληροφορικής η τελευταία, οι οποίες συνθέτουν την πρώτη τριάδα. Από τις 25 εταιρείες που διακρίθηκαν τον κλάδο της Πληροφορικής εκπροσωπούν, επίσης, η Cadence Design Systems, η  Autodesk, η Cisco, η Adobe και η SAP Systems.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το “Great Place to Work”, τέσσερις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύονται (SAS Institute, MARS, AbbVie και DHL) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα, καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το καλό εργασιακό τους περιβάλλον. Στο μεταξύ, οι 13 από τις 25 πολυεθνικές που διακρίνονται έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι μια εταιρεία για να ενταχθεί στη λίστα πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε πέντε εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να έχει το ελάχιστον 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας, στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

Η αξιολόγηση

Η κατάταξη, που δημοσιεύει το Great Place to Work, είναι αποτέλεσμα της πιο εκτεταμένης ετήσιας έρευνας, παγκοσμίως, όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον και αποτελεί αναγνώριση των ενεργειών και των πρακτικών των 25 καλύτερων πολυεθνικών. Οι εταιρείες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον παγκοσμίως, εντυπωσιάζουν, όχι μόνο για την κλίμακα τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουν και αναπτύσσουν τους εργαζομένους τους. Αυτές οι εταιρείες έχουν κατανοήσει ότι ένα περιβάλλον υψηλής εμπιστοσύνης και μια κουλτούρα υψηλής απόδοσης κάθε άλλο παρά αντιμαχόμενα είναι.

Να σημειωθεί ότι η Λίστα με τις Καλύτερες Πολυεθνικές “World’s Best Workplaces” στηρίζεται στα δεδομένα της έρευνας Best Workplaces, την οποία διεξάγει ετησίως σε περισσότερες από 50 χώρες το Great Place to Work και συντάσσει για κάθε μία, επιμέρους εθνικές λίστες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr