Απολογισμός για το Startup Weekend Kavala!

    Από: Startup Team

Το Startup Weekend Kavala έφτασε στο τέλος του. Μοναδικό στο είδος του – το πρώτο που έγινε ποτέ στην περιφέρεια ΑΜΘ – πρόσφερε ένα συνονθύλευμα εμπειριών σε συμμετέχοντες, κριτές, μέντορες, εθελοντές καθώς και στα άτομα που αποτελούν την οργανωτική επιτροπή.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δώσουν σάρκα και οστά στις ιδέες τους μέσα σε 54 ώρες! Κάποιοι τα κατάφεραν λίγο καλύτερα από τους υπόλοιπους, όλοι όμως είναι νικητές.

Και αυτό γιατί ανακάλυψαν σε ποιο στάδιο βρίσκονται περίπου τα σχέδιά τους και πόσο δρόμο πρέπει ακόμα να διανύσουν προκειμένου να τα κάνουν πραγματικότητα

Οι συμβουλές των κριτών είναι πολύτιμο εφόδιο καθώς επέτρεψαν στις διαγωνιζόμενες ομάδες να κάνουν πολλές βελτιώσεις στα Business Plan τους.

Οι κριτές από την άλλη πλευρά διεύρυναν το αισθητήριο τους. Η τελική βράβευση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς όλοι οι διαγωνιζόμενοι είχαν εργασθεί με ιδιαίτερο πάθος και είχαν δημιουργήσει πρωτότυπα πράγματα.

Οι μέντορες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν πολλές διαφορετικές προσωπικότητες στον ίδιο χώρο. Κάτι τέτοιο αποτελεί πραγματική πρόκληση γιατί πρέπει να παρέχει κανείς ξεχωριστές συμβουλές ανάλογα με την περίπτωση του καθενός.

Επίσης οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την διεξαγωγή του event και να καλλιεργήσουν κάποιες από τις δεξιότητές τους. Μερικές από αυτές είναι η συνεργασία, η συνέπεια και η ανάληψη πρωτοβουλιών.

Τέλος η Οργανωτική Ομάδα του Startup Weekend Kavala πραγματοποίησε αυτή την προσπάθεια εθελοντικά και χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία! Τα soft skills και η επίλυση προβλημάτων είναι μερικές από τις δεξιότητες που απέκτησαν τα μέλη της.