Be a local changemaker!

    Από: Startup Team

Changemaker για εμας είναι ο/η νέος/α που όταν παρατηρεί ένα πρόβλημα, είναι ικανός/ή να δώσει λύσεις και να αναζητήσει την συλλογική εξέλιξη.

Ο/H changemaker αντιλαμβάνεται τον αντίκτυπο του να φέρεις μια αλλαγή και τις συνέπεις του να μην το προσπαθήσεις.

Ο/H changemaker αναζητά το κίνητρο των ανθρώπων, σέβεται τις διαφορετικές προοπτικές, διαδικασίες και προσωπικότητες και μαθαίνει να επικοινωνεί με όλες.

Ο/H changemaker εσθάνεται ασφάλεια εκτός του ‘’comfort zone’’ του/της

Ο/Η changemaker δρα βάση αξιών, οράματος και ουσιαστικών πρακτικών με αντίκτυπο.

 

Το πρόγραμμα “Be a local changemaker” είναι ένα πρόγραμμα, που ξεκίνησε λόγω της αδυναμίας να δοθούν κίνητρα και ευκαιρίες στους νέους στην Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργήσουν το προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον που αναζητούν.

Ο οργανισμός που προκαλεί αλλά και εμπνέει την κοινωνική εξέλιξη Youthnest, ο παγκόσμιος οργανισμός για την ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας Ashoka και το ίδρυμα Robert Bosch Stiftung μέσω του προγράμματος τους Changemaker Exchange, και η ΔΕΘ-HELEXPO, η οποία στηρίζει την καινοτομία στην Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν 5 ανεξάρτητα εργαστήρια, που αναπτύχθηκαν με σκοπό να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις στην πόλη, το περιβάλλον που ζούμε αλλά και τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις των ανθρώπων.

Αναζητούμε νέους ανθρώπους (18-35 ετών) οι οποίοι ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στη

Θεσσαλονίκη, ενδιαφέρονται για τα δρώμενα και τις εξελίξεις στην τοπική τους κοινωνίας, είναι ενήμεροι για τις γενικότερες κοινωνικές συνθήκες και αναζητούν ένα καινοτόμο περιβάλλον για να ζήσουν, να σπουδάσουν, αλλά και να εργαστούν.

Μέσα από 5 διαφορετικά εργαστήρια, με διαφορετικούς συμμετέχοντες, στοχεύουμε να δώσουμε ερεθίσματα σε νέους μέσα από καλές πρακτικές, καινοτόμες ιδέες, σύγχρονες δεξιότητες, πρακτικά εργαλεία και μέντορες, προκειμένου να πάρουν πρωτοβουλία για να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, να αναλάβουν δράση με τα πρώτα τους οργανωτικά βήματα και να εξελίξουν τις δυνατότητες τους αλλά και τις δυνατότητες της πόλης που ζουν!

Το πρώτο από τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Νοεμβρίου με στόχο να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες με εφαρμόσιμες πρακτικές άλλων νέων changemakers (καλεσμένων από Αθήνα, Αλγερία και Θεσσαλονίκη), να δώσει πρακτικά εργαλεία και μεθόδους για να οργανώσει κάποιος/α το όραμα και την ιδέα του, αλλά και να θέσει τα θεμέλια για τα επόμενα 4 θεματικά εργαστήρια που σκοπεύουν να καλύψουν τις επαγγελματικές ανάγκες του νεανικού κοινού της Θεσσαλονίκης.

Είσαι νέος/α (18-35) που ζείς, σπουδάζεις ή εργάζεσαι στην Θεσσαλονίκη;

Be a local changemaker!

Προβληματίζεσαι για την κατάσταση γύρω σου αλλά δεν μπορείς να βρείς ένα παραγωγικό περιβάλλον να εξελιχθείς;

Επιζητάς ένα ερέθισμα να δράσεις καινοτόμα στην επαγγελματική αλλά και προσωπική σου ζωή;

Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε το κίνητρο να αναπτυχθείς!

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το πρώτο μόνο εργαστήριο έχουν ξεκινήσει και η συμμετοχή είναι δωρεάν: goo.gl/RNtUex

Ελάτε μαζί μας για να δημιουργήσουμε συλλογικά έναν καλύτερο κόσμο γύρω μας!

Ποιοι είμαστε;

 

Στο Youthnest προκαλούμε αλλά και εμπνέουμε την κοινωνική εξέλιξη μέσω της ενδυνάμωσης των νέων και της κοινωνικής καινοτομίας. Είμαστε μια κοινότητα νέων ανθρώπων (changemakers) που ζουν στη Θεσσαλονίκη, έχουν αλληλεπίδραση με το εξωτερικό και επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν πιο παραγωγικό, δημιουργικό και καινοτόμο περιβάλλον στο οποίο θα είμαστε περήφανοι να ζούμε, να εργαζόμαστε και να σπουδάζουμε. Έχουμε δεσμευτεί στην ενδυνάμωση των νέων και την αξιοποίηση της συλλογικής νοημοσύνης με σκοπό την αλλαγή. Την αλλαγή νοοτροπίας. Αναζητήστε μας και ενημερωθείτε για τις δράσεις μας στο www.youthnest.com και στο facebook page μας.

 

Σας περιμενούμε!