1 στους 5 εργαζόμενους βρίσκεται σε λάθος θέση

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Σε λάθος θέση βρίσκεται ένας στους πέντε εργαζόμενους, με προφανή την αρνητική επίδραση στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους. Όσοι απασχολούνται σε λάθος θέσεις εργάζονται χωρίς να αισθάνονται μεγάλη δέσμευση με τον εργοδότη τους, δεν νιώθουν παραγωγικοί και δεν έχουν κίνητρα εξέλιξης.

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιοποίησε η Right Management, η υιοθέτηση μιας προσέγγισης υψηλής τεχνολογίας και προσωπικής σχέσης με τον εργαζόμενο, που συνδυάζει το coaching με την πρωτοποριακή τεχνολογία, θα βοηθήσει στο συνταίριασμα των ανθρώπων με τις σωστές θέσεις, αυξάνοντας κατά 40% τη δέσμευσής τους και κατά συνέπεια την απόδοση τους.

Μέσα από συνεντεύξεις σε περισσότερους από 4.600 ανθρώπους σε 20 χώρες, η Right Management, εταιρεία διαχείρισης ταλέντου της ManpowerGroup, διαπίστωσε ότι οι εταιρείες οφείλουν να επενδύσουν στην εξέλιξη των εργαζομένων. Επίσης, οφείλουν να βοηθήσουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων και να τους υποστηρίξουν ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία με τρόπους που τους ταιριάζουν (μέσω Διαδικτύου, προσωπικής εκπαίδευσης ή πάνω στη δουλειά, «on the job») ώστε να ενισχύσουν τη δέσμευση και την παραγωγικότητά τους.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων

«Τα ¾ των εργαζομένων αξιολογούν ως επιθυμητούς εργοδότες τις εταιρείες που παρέχουν ολοκληρωμένες ενέργειες ανάπτυξης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους. Από την άλλη, η αξία των εργαζόμενων με υψηλό δείκτη δέσμευσης και παρακίνησης ισοδυναμεί με 4% αύξηση του τζίρου και 10% αύξηση της ικανοποίησης των πελατών. Ως εκ τούτου, η επιτυχία των εταιρειών συνδέεται άρρηκτα με το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής Ανάπτυξης Καριέρας», σημειώνει η ManpowerGroup.

«Διασφαλίζοντας ότι έχετε τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να ενισχύσετε τη δέσμευση, την παραγωγικότητα των εργαζομένων και τα κέρδη» αναφέρει η εταιρεία. «Λάθος άνθρωπος για τη θέση δεν σημαίνει λάθος άνθρωπος για την εταιρεία. Οι καλύτεροι οργανισμοί για εργασία είναι εκείνοι, που εφαρμόζουν υψηλής τεχνολογίας εξατομικευμένες στρατηγικές ανάπτυξης καριέρας. Μέσω της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και των αξιολογήσεων – όπου υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς πρόσβασης και coaching σε πραγματικό χρόνο- οι καλύτεροι και ικανότεροι εργαζόμενοι διασφαλίζονται και επιβραβεύονται, ενώ παράλληλα οι δεξαμενές ταλέντων παραμένουν ενεργές για σήμερα και αύριο» προσθέτει η ManpowerGroup.

Επτά βήματα

Η αναφορά «Σωστός άνθρωπος σε λάθος θέση» συνιστά επτά πρακτικά βήματα για τις εταιρίες ώστε να θεσπίσουν μια αποτελεσματική στρατηγική για την ανάπτυξη καριέρας, η οποία θα προσελκύσει, θα εμπλέξει και θα διατηρήσει τους καλύτερους και ικανότερους:

-Εκπαίδευση: Οι ηγέτες coaching παρέχουν καθοδήγηση στη διαχείριση σταδιοδρομίας ώστε να είναι ευθυγραμμισμένη με τους επιχειρηματικούς στόχους.

-Προσέλκυση: Χρησιμοποιήστε το branding του εργοδότη και την ανάπτυξη του προσωπικού προκειμένου να προσελκύσετε κορυφαία ταλέντα.

-Διακράτηση: Πραγματοποιήστε Συζητήσεις Καριέρας προσωπικά με τον εργαζόμενο και χρησιμοποιήστε εργαλεία υψηλής τεχνολογίας για να επιτρέψετε την ανάπτυξη, να δημιουργήσετε μια κουλτούρα μάθησης και να ενθαρρύνετε την επαγγελματική κινητικότητα.

-Δέσμευση: Διατηρήστε τους εργαζόμενους δεσμευμένους με την εταιρία και παραγωγικούς, παρέχοντας συνεχή εκπαίδευση σταδιοδρομίας και ευκαιρίες για αναβάθμιση δεξιοτήτων.

-Ανασύνταξη ταλέντων: Προσφέρετε εύκολη πρόσβαση σε ανοικτές εσωτερικές θέσεις και ευκαιρίες για κινητικότητα μέσα στον οργανισμό σας.

-Σχεδιασμός για τις μελλοντικές ανάγκες των ταλέντων: Προγραμματίστε και αξιοποιήστε τα εργαλεία για να είστε ενημερωμένοι με τις νέες λύσεις Ανθρώπινου Δυναμικού, ταλέντων και της αναδυόμενης τεχνολογίας

-Ανάπτυξη ενός βιώσιμου προγράμματος ηγεσίας: Εντοπίστε τα ταλέντα υψηλής δυναμικής και προετοιμάστε ώστε να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr