8.800 μόνιμες θέσεις Νοέμβριο και Δεκέμβριο

    Από: Startup Team

Μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο θα βγουν προκηρύξεις για συνολικά 8.800 μόνιμες θέσεις σε ΟΤΑ και τέσσερις φορείς του Δημοσίου. Συγκεκριμένα:

Τουλάχιστον 8.700 θα είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην καθαριότητα των ΟΤΑ που αναμένεται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς εγκρίθηκαν όλα τα αιτήματα για προσλήψεις τακτικού προσωπικού, που είχαν υποβάλλει μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι περισσότεροι δήμοι της χώρας.

Την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, προκειμένου να καθοριστούν οι χρόνοι για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού που θα γίνει με σειρά προτεραιότητας (κοινωνικά κριτήρια), καθώς και ο χρόνος έκδοσης της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ.

 

Η ανεξάρτητη αρχή διαμήνυσε στον υπουργό ότι αναμένει να της αποσταλεί το σχετικό αίτημα από πλευράς υπουργείου για τον αριθμό των θέσεων ανά δήμο. Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να συντομευτεί χρονικά η όλη διαδικασία, καθώς το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου του 2018 θα πρέπει το ΑΣΕΠ να έχει αναρτήσει τους προσωρινούς πίνακες των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

 

Τότε λήγει η τελευταία παράταση χρόνου με τις ανανεώσεις των συμβάσεων που έγιναν στους συμβασιούχους στην καθαριότητα των ΟΤΑ και το κενό που ακολουθεί θα πρέπει καλυφθεί αμέσως με την πρόσληψη των μονίμων υπαλλήλων, μέσω του πίνακα των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ωστόσο, με τον νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή οι τωρινοί συμβασιούχοι θα αποκτήσουν προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων, καθώς θα πριμοδοτηθούν με 17 μονάδες ανά μήνα εμπειρίας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων και για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες.

Πηγή: e-dimosio.gr

Επιπλέον, εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 100 θέσεων (ΥΕ) σε τέσσερις φορείς του Δημοσίου.

Τη «μερίδα του λέοντος» στην συγκεκριμένη προκήρυξη παίρνει η ΕΥΔΑΠ. Στη δημόσια επιχείρηση θα προσληφθούν 90 άτομα για την κάλυψη μόνιμων θέσεων. Πρόκειται για 85 Εργάτες (Υ.Ε) και πέντε αποθηκάριους επίσης Υ.Ε.

Οι υπόλοιπες 10 μόνιμες θέσεις (Υ.Ε) αφορούν προσλήψεις σε υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., του Οίκου Ναύτου και στην Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ).

Πηγή: aftodioikisi.gr