4ο Open Coffee Heraklion – Το δύσκολο κεφάλαιο από την ιδέα στην πραγματοποίηση: Η χρηματοδότηση

    Από: Startup Team

Το Σάββατo 25 Νοεμβρίου σε περιμένουμε στο 4ο Open Coffee Heraklion που θα πραγματοποιηθεί στο Enartia Venue -τα γραφεία των εταιριών Papaki και Top.Host για να γνωρίσουμε τους τρόπους χρηματοδότησης και στήριξης της επιχειρηματικότητας, να μελετήσουμε επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρηματικής καινοτομίας και να συζητήσουμε για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν στο οικοσύστημα της πόλης μας.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:00 και το Crop θα έχει ετοιμάσει για εμάς τον πιο αρωματικό καφέ της πόλης, ενώ οι ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 18:30.

Μαζί μας στο 4ο Open Coffee Heraklion θα είναι:

Ο Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής του Προγράμματος ΝΒG Business Seeds , θα μας μιλήσει για το πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds στήριξης και χρηματοδότησης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας, τον fintech accelerator, το πρόγραμμα χρηματοδότησης i-fund μέσω crowdfunding, και για την εφαρμογή των προγραμμάτων σε συνεργασία με τους φορείς και τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες της Κρήτης.

O Γιάννης Κοπανάκης, Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρησιακής Ευφυΐας (www.e-bilab.gr), θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του από το πρόγραμμα International Visitor Leadership (IVLP) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για ένα project που υποστηρίζει την παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα και τους διατλαντικούς οικονομικούς δεσμούς, εξετάζει τους κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες που επηρεάζουν και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Θα μας περιγράψει καλές πρακτικές που έχουν επιτυχημένη εφαρμογή σε οικοσυστήματα παρόμοια με αυτό του Ηράκλειου και πώς μπορούν να προσαρμοστούν στα εδώ δεδομένα.

Η Μαρίσα Αντωνοπούλου, Υπεύθυνη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Action Finance Initiative – AFI (www.afi.org.gr), θα μας παρουσιάσει το εναλλακτικό χρηματοδοτικό εργαλείο των μικροπιστώσεων. Θα αναφερθεί στην ιστορία του microfinance, καθώς και την πορεία του ίδιου του οργανισμού από το 2014 έως και σήμερα. Θα μιλήσει για τα εμπόδια που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα και την ανάπτυξη του, θα παρουσιάσει ιστορίες επιτυχίας μικρών επιχειρήσεων και ανέργων που έχουν λάβει υποστήριξη. Και τέλος, θα παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά και τα κριτήρια του εργαλείου, καθώς και πώς μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Τα events του Open Coffee Heraklion δεν τελειώνουν με τις ομιλίες. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων υπάρχει πάντα χρόνος για να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε γνώμες για όσα ακούσαμε και όσα μας προβληματίζουν στη δική μας επιχειρηματική εξέλιξη, έχοντας παρέα τη μπίρα Σολο (solobeer.gr)

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους όσους δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν, για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν, να γνωρίσουν ανθρώπους μέσα από το χώρο αυτό, να ανταλλάξουν ιδέες ή να εξελίξουν τις ήδη υπάρχουσες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά λόγω περιορισμένου χώρου είναι απαραίτητο να κλείσεις τη θέση σου εδώ:
www.meetup.com/opencoffeeher/events/245104349/

Περισσότερες πληροφορίες για το Open Coffee Heraklion θα βρείτε στο blog  μας www.opencoffeeheraklion.gr, στη σελίδα μας στο Facebook www.facebook.com/opencoffeeher και στο Linkedin www.linkedin.com/company/open-coffee-heraklion.