Η ΕΕΔΕ ανέδειξε τους Αρίστους! | «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2017»

    Από: Startup Team

Ο Άρης Δρόσης, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Κέντρου της ΝΟΚΙΑ στην Αθήνα, αναδείχθηκε Έλληνας Quality Leader για το 2017, κατά την απονομή των διακρίσεων στη Γιορτή της Επιχειρηματικής Αριστείας, «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2017», που διοργάνωσε στις 28 Νοεμβρίου η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στο Συνεδριακό της Κέντρο «Γ. Κοντογεώργης». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τους σημαντικότερους θεσμούς που επιβραβεύουν την Αριστεία απονεμήθηκαν ακόμα οι Πιστοποιήσεις EFQM Levels of Excellence και Investors in People.

Στην εκδήλωση για την «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2017», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, τους παριστάμενους χαιρέτισαν οι κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ και Μίλτος Κοζάνης, πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Quality Leader of the Year. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Σοφία Ροδοπούλου.

«Στα χρόνια που προηγήθηκαν οραματιστήκαμε να δημιουργήσουμε στην ΝΟΚΙΑ Ελλάδας ένα σύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Λογισμικού, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα λειτουργεί ως πόλος έλξης επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και θα παρέχει ευκαιρίες ανέλιξης για λαμπρούς Έλληνες επιστήμονες στη χώρα μας», τόνισε ο Έλληνας Quality Leader of the Year 2017, κ. Δρόσης, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κων. Λαμπρινόπουλο. «Στηρίζουμε το όραμά μας, συνέχισε ο κ. Δρόσης, επενδύοντας στο έμπειρο και τεχνολογικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, τη δέσμευσή μας στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας και στην ανάπτυξη καινοτομίας σε τεχνολογίες αιχμής. Η πορεία ανάπτυξης του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης που απασχολεί σήμερα 1000 Έλληνες επιστήμονες της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών επιβεβαιώνει αυτή την προσπάθεια».

 

«Η σημερινή βράβευση, κατέληξε ο Έλληνας Quality Leader of the Year 2017, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για όλους εμάς που στελεχώνουμε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Λογισμικού της ΝΟΚΙΑ στην Ελλάδα. Αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών μας, μια έμπρακτη αναγνώριση στην ποιότητα και την αριστεία και στην επιβεβαίωση των δυνατοτήτων των ανθρώπων που θέλουν να μείνουν και να διακριθούν ως επιστήμονες στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να αναδείξουμε τη χώρα ως εστία ποιότητας, καινοτομίας και τεχνογνωσίας».

Ακολούθως, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για την υιοθέτηση του Προτύπου Investors in People στο Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Χαλκιδέων, τους δύο πρώτους πανελλαδικά Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υιοθέτησαν το διεθνές αυτό Πρότυπο, που δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον οργανισμό που το εφαρμόζει, διασφαλίζοντας πως υπάρχει η σωστή υποδομή για την υπεροχή των ανθρώπων σε επίπεδο τεχνογνωσίας, δεξιοτήτων, επιβράβευσης και εξέλιξης. Για τον Δήμο Αθηναίων την διάκριση παρέλαβε ο Αντώνης Κουτάντος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και για τον Δήμο Χαλκιδέων ο Τηλέμαχος Μωραΐτης, Γενικός Γραμματέας.

Το Διεθνές Πρότυπο Investors in People Standard 6ης γενιάς, απονεμήθηκε στην Φουρλής Α.Ε. Συμμετοχών, τη διάκριση της οποίας παρέλαβε η Νατάσα Σπύρου, HR Director.

 

Η ανώτερη διάκριση Investors in People Silver, απονεμήθηκε στην Ελπινίκη Στυλογιάννη, HR Manager της Almi Tankers S.A. που την παρέλαβε για λογαριασμό της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου.

 

Στα επίπεδα Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM οι διακρίσεις ήταν οι εξής:

EFQM Committed to Excellence:

 • ETBA ΒΙ.ΠΕ., την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Φίλιππος Κονταξής, Γενικός Διευθυντής.
 • ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, την πιστοποίηση του οποίου παρέλαβε η Ηλιάννα Χαρτζάλα, Π.Ε. Διοικητικού
 • BSS, την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Ευστάθιος Λιακόπουλος, CEO και ιδρυτής της εταιρείας μαζί με ομάδα στελεχών της
 • PHARMABELLE LIMITED, την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβαν οι Μυρτώ Ράπτη, Υπεύθυνη Marketing και η Μαρία Σακέλη, Υπεύθυνη Πωλήσεων
 • PRINTEC GROUP, την πιστοποίηση του οποίου παρέλαβε η Αλεξάνδρα Ελευθερίου, Chief People Officer

 

EFQM Committed to Excellence 2 αστέρων:

 • GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Γεώργιος Κορμέντζας, Γενικός Διευθυντής

 

EFQM Recognised for Excellence 3 αστέρων:

 • ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε., την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Ηλίας Λαρσινός, Αναπλ. Γενικός Διευθυντής της εταιρείας
 • EGG-ENTER.GROW.GO/ Eurobank Ergasias, την πιστοποίηση για λογαριασμό του προγράμματος αυτού παρέλαβαν οι Ρούλα Μπαχταλιά, Programme Manager, Ζέτα Κωνσταντινίδου, Στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Marketing & Επικοινωνίας του Ομίλου Εurobank και Ευθύμης Γεωργακόπουλος, egg Site Manager

 

EFQM Recognised for Excellence 4 αστέρων:

 • ICTS , την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε η Καλλιόπη Γιαννοπούλου, Safety, Health, Environment & Quality Assurance Manager

 

EFQM Recognised for Excellence 5 αστέρων:

 • ATHENIAN SEA CARRIERS LTD, την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Captain Ιωάννης Σίφης, Operations Manager
 • UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ, την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Αθανάσιος Αρχοντίκης, Operations Director και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

 

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Χωριό της Επιχειρηματικής Αριστείας, όπου τους υποδέχτηκαν και μοιράστηκαν μαζί τους βέλτιστες πρακτικές και εμπειρίες από τη διαδρομή τους προς την Αριστεία οι επιχειρήσεις: Edenred, Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., ΜΕΓΑ, Intermed S.A., UniPharma Α.Β.Ε.Ε. και Pharmabelle.