Τα αδέρφια Winklevoss είναι οι δισεκατομμυριούχοι του bitcoin

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Επένδυσαν στο κρυπτονόμισμα τα χρήματα που έλαβαν από το Facebook.

του Chris Morris

Οι Tyler και Cameron Winklevoss – τα δίδυμα αδέρφια που προσπάθησαν και απέτυχαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του Facebook αφότου ισχυρίστηκαν ότι η ιδέα για την πλατφόρμα ήταν και δική τους – επανήλθαν για τα καλά.

Οι Winklevoss κατέχουν ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια bitcoin στον κόσμο. Και η πρόσφατη άνοδος στην αξία του ψηφιακού νομίσματος έχει εκτοξεύσει την αξία του χαρτοφυλακίου αυτού σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Πρόκειται, φυσικά, για μια εξαιρετική απόδοση για τα 11 εκατομμύρια δολάρια που οι δυο τους είχαν επενδύσει μόλις πριν από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα αδέρφια δεν έχουν πουλήσει ούτε ένα από τα bitcoins τους· απλώς κάθονται και τα βλέπουν να συσσωρεύουν αξία.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό: όταν οι Winklevoss επένδυσαν στο bitcoin, το νόμισμα κινείτο στα 120 δολάρια. Στην αρχή της εβδομάδας, η τιμή του είχε πλέον ξεπεράσει τα 11.200 δολάρια, σύμφωνα με την Coindesk.

Αυτό το χρήμα προήλθε από τα 65 εκατομμύρια δολάρια που τα αδέρφια κέρδισαν με μια αγωγή τους κατά του Facebook το 2011. Οι δυο τους είχαν ισχυριστεί ότι ο Mark Zuckerbergέκλεψε την ιδέα για ένα κοινωνικό δίκτυο όταν ήταν και οι τρεις τους προπτυχιακοί φοιτητές στο Harvard. Η αντιδικία μεταξύ τους παρουσιάζεται στη γνωστή ταινία The Social Network.

Τα αδέρφια έχουν μεγαλύτερα σχέδια για το bitcoin από το να συγκεντρώσουν απλώς πλούτο μέσω αυτού. Νωρίτερα φέτος, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο (Exchange Traded Fund – ETF) σε bitcoin αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ απέρριψε την αίτηση, επικαλούμενη το ενδεχόμενο απάτης.

Αν η αίτησή τους γινόταν δεκτή, θα είχε ανοίξει ο δρόμος για τις θεσμικές επενδύσεις στο νόμισμα.

Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που τα αδέρφια Winklevoss έχουν λόγους να γιορτάζουν τα κατορθώματά τους, απέχουν πολύ από το να φτάσουν τον παλιόφιλό τους Mark Zuckerberg. Σύμφωνα με το Forbes, η προσωπική του περιουσία φτάνει τα 71 δισεκατομμύρια δολάρια.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com