Ενημερωθείτε τώρα! Νέες ευκαιρίες για το Erasmus for Young Entrepreneurs.

    Από: Startup Team

Ενδιαφέρεστε να μάθετε τα μυστικά της επιχειρηματικότητας στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Πορτογαλία; Το πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs, ένα διασυνοριακό πρόγραμμα για νέους ή φερέλπιδες επιχειρηματίες, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις γνώσεις που απαιτούνται, για να κάνετε μια σωστή αρχή το 2018.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ευκαιρίες στους τομείς των βιολογικών προϊόντων, της εκπαίδευσης, των συμβουλευτικών υπηρεσιών, της αρχιτεκτονικής, της μετάφρασης, τoυ virtual illustration και της ασφάλειας διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Εσθονία.

Αλλά βιαστείτε, καθώς ο ανταγωνισμός για αυτές τις θέσεις είναι μεγάλος, από υποψηφίους από χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίοι αναζητούν μια διεθνή προοπτική για τις επιχειρήσεις τους.

Το πρόγραμμα συντονίζουν σε κάθε χώρα της ΕΕ ενδιάμεσοι φορείς που έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λειτουργούν ως τοπικά σημεία επαφής.

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας είναι ένας από τους ενδιάμεσους φορείς στην Ελλάδα για το πρόγραμμα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να έρθετε στην ενημερωτική μας συνάντηση στις 18 Δεκεμβρίου, στις 18.00 (Τσίλλερ 61, Αθήνα).

Το Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής που ξεκίνησε το 2009 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες. Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής (1-6 μήνες) κοντά σε έναν έμπειρο επιχειρηματία άλλης χώρας (επιχειρηματίας υποδοχής), γεγονός που βοηθά το νέο επιχειρηματία να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκηση μίας μικρής επιχείρηση

Μπορώ να συμμετάσχω ως επιχειρηματίας που μόλις ξεκινά;

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα ως νέοι επιχειρηματίες, εάν:

  • Σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μία επιχείρηση βάσει ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου.
  • Έχετε ξεκινήσει τη δική σας επιχείρηση εντός της τελευταίας τριετίας.

Η (μελλοντική) εταιρεία ή δραστηριότητα μπορεί να υπάγεται σε οποιονδήποτε κλάδο, ενώ δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

Ωστόσο, θα πρέπει επίσης:

  • Να είστε μόνιμοι κάτοικοι σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
  • Να έχετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο ή επιχειρηματική ιδέα που αντικατοπτρίζεται σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο.
  • Να έχετε κίνητρα και να δεσμευτείτε ότι θα επιδείξετε πνεύμα συνεργασίας κατά τη διάρκεια της παραμονής σας κοντά σε έναν έμπειρο επιχειρηματία σε μία άλλη συμμετέχουσα χώρα.
  • Να είστε προετοιμασμένοι να συνεισφέρετε στην ανάπτυξη της επιχείρησης του επιχειρηματία υποδοχής και να διαθέσετε τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας.
  • Να είστε έτοιμοι να συμπληρώσετε τα κονδύλια του προγράμματος στον απαραίτητο βαθμό ώστε να καλυφθεί το κόστος της διαμονής σας στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=el ή επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του προγράμματος Αλίκη Αναγνώστη στη διεύθυνση:  eye@akep.eu