Συνέντευξη στο Startup.gr: Ανέστης Καλλιγάς – Orea Vita

    Από: Startup Team

Η ονομασία της εταιρείας δεν είναι καθόλου τυχαία. Orea Vita, σημαίνει ωραία ζωή. Μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς προσπαθούμε να βλέπουμε την ωραία πλευρά της ζωής, διότι είναι δικαίωμα μας. Με τόλμη-αποφασιστικότητα και πολύ κόπο, έχουμε ως στόχο να προσελκύσουμε όλες τις εταιρείες προκειμένου να ψωνίζετε από ένα καλάθι αγορών και πολύ φθηνότερα από το δικό τους κατάστημα.
E-Mall

Η εταιρεία oreavita συμβαδίζοντας με τη σύγχρονη τάση στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου προσανατολίζεται μεταξύ άλλων στη δημιουργία διαδραστικών εμπορικών κοινοτήτων που προσφέρουν δυναμικές -και όχι στατικές- λύσεις.

Η λογική λειτουργίας τους είναι εξαιρετικά απλή και βασίζεται στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου συνευρίσκονται επιχειρηματίες και πελάτες και η αγορά πραγματοποιείται μέσα στην πλατφόρμα, σε ένα καλάθι. Η παραγγελία αποστέλλεται αυτόματα στον επιχειρηματία και η εταιρεία κρατάει αυτόματα πάλι μια προμήθεια επί της συναλλαγής

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος σου?

Βιώνουμε μια σκληρή εποχή. Η κρίση έχει αποδυναμώσει το κίνητρο και τον ενθουσιασμό της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Με χίλια εμπόδια καθημερινά, στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε πάντα μαι φράση “Ζεις στο απόλυτο χάος,να είσαι καλός άνθρωπος”. Καλός άνθρωπος σημαίνει, να μην χάνεις το κουράγιο σου,να είσαι τίμιος και φιλόδοξος με την προϋπόθεση να μην περιορίσεις την ελευθερία του άλλου. Η φιλοδοξία έχει μέτρο. Σκοπός μας είναι να πάμε στο επόμενο στάδιο με στόχο να υπάρξει σοβαρή χρηματοδότηση έτσι ώστε να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας αλλά και ελπίδα πως μέσα στο απόλυτο χάος υπάρχουν και καλοί άνθρωποι, με στόχο και όραμα για την Ελλάδα μας. Με επιμονή και υπομονή θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου.

Σε ποιους απευθύνεσαι και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σου;

Πολλά καταστήματα σε μια πλατφόρμα. Τα οφέλη για τα καταστήματα των e-mall είναι το χαμηλότερο κόστος για την ηλεκτρονική τους παρουσία, η παροχή έτοιμων λύσεων σε δύσκολους τομείς όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές, οι παραδόσεις κ.α. Η ευκολία χρήσης ενός κοινού user interface. Η πρόσθετη κυκλοφορία που παράγεται από άλλα καταστήματα στο e-mall, και η έλξη του εμπορικού σήματος στο οποίο φιλοξενούνται είναι επίσης οφέλη για τα e-shops. Όταν μάλιστα το εμπορικό σήμα είναι αρκετά γνωστό, τότε οι πελάτες νιώθουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να προβούν σε αγορά. Τα έσοδα του E-mall πηγάζουν από τη διαφήμιση, και από προμήθεια σε κάθε συναλλαγή. Eνα δικτυακό εμπορικό κέντρο συνεργαζόμενο με καταστήματα από όλο τον κόσμο. Η εμπορική βιωσιμότητα του μοντέλου e-mall έχει εξεταστεί στην παρούσα εφαρμογή της και απευθύνεται:

Να καλύψει το κενό των επιχειρηματιών που δεν έχουν γνώση ή τον χρόνο να ασχοληθούν. 24ωρη υποστήριξη και εκμάθηση της πλατφόρμας- διαχείρισης.
Να καλύψει την ανάγκη του χαμηλού κόστους παγκόσμιας παρουσίας της εταιρεία σας αλλά και την μείωση των εξόδων της προώθησης των προϊόντων.

Η εταιρεία oreavita με την ηλεκτρονική διεύθυνση oreavita.com, εστιάζει στην ενοποίηση πολλαπλών βημάτων στην αλυσίδα αξιών, με τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η ροή πληροφοριών μεταξύ των βημάτων ως περαιτέρω προστιθέμενη αξία.

Χαμηλό Κόστος

Δημιουργείς το δικό σου e-shop μέσα στην Orea Vita με το χαμηλότερο κόστος!

Ποικίλες Παροχές

Δικό σου περιβάλλον διαχείρισης και πίνακας με live στατιστικά από τις πωλήσεις σου!

Συνδρομή

Με μηνιαία συνδρομή αποκτάς το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα στο πρώτο e-mall της Ελλάδας!

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις

Οι δυσκολίες πολλές. Το να έχεις δικά σου γραφεία και υπάλληλο, τα κόστη με ένα χρόνο παρουσίας είναι περισσότερα από αυτά που κερδίζεις. Μια ιδέα για να υλοποιηθεί και να πάρει τον δρόμο της, θα πρέπει πρωτίστως να γνωρίζεις πως στο αρχικό στάδιο θα επιχειρήσεις και θα επενδύσεις τις οικονομίες σου. Μια ιδέα για να εφαρμοστεί και να σε ακολουθήσουνε οι μεγαλύτεροι επενδυτές, θα πρέπει να γνωρίζουν πως εσύ ο ίδιος έχεις επενδύσει και ρισκάρει, για να ρισκάρει και να επενδύσει ο investor σε εσένα.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρήματίες out there

Είναι δύσκολοι καιροί και ο δρόμος της επιτυχίας με λακκούβες. Το μόνο που μένει είναι να χαράξετε εσείς τον δικό σας δρόμο,χωρίς φόβο. Ο δρόμος της επιτυχίας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, ειδικά στην Ελλάδα. Το μόνο που πρέπει να έχετε είναι κότσια-αγάπη για αυτό που κάνετε. Μόλις το πράξετε στο τέλος μπορείτε να σκέφτεστε την λέξη πλούσιος. Τα χρήματα φέρνουν απληστία και λάθος επιλογές. Πρώτα αγάπη-υπομονή και κότσια και θα έρθουν και τα χρήματα.

Περισσότερα:

Website:
oreavita.com


Facebook Page:
www.facebook.com/oreavita/