Ολοκλήρωση της 25ης Τελετής Αποφοίτησης του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece

    Από: Startup Team

Mε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 25η Αποφοίτηση του ALBA Graduate Business School, την Δευτέρα 4/12/2017 στην Εθνική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Περίπου 1.300 καλεσμένοι βρέθηκαν στο χώρο για να γιορτάσουν την αποφοίτηση 332 ατόμων από 14 διαφορετικά Μεταπτυχιακά προγράμματα. Οι απόφοιτοι, οι οποίοι προέρχονταν από 7 διαφορετικές εθνικότητες, ήταν καθισμένοι πάνω στη σκηνή, μαζί με το σώμα των Καθηγητών του ALBA, και ήταν ορατοί από κάθε γωνιά του κατάμεστου θεάτρου όπου βρίσκονταν οι συγγενείς και φίλοι τους. Ήταν μία πραγματικά ξεχωριστή βραδιά, στην επιτυχία της οποίας συνετέλεσε και ο χώρος της καινούριας Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ένας χώρος τόσο τεχνολογικά όσο και αισθητικά άρτιος.

Την έναρξη έκανε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ALBA, κος Νικόλαος Εμπέογλου καλωσορίζοντας φοιτητές και προσκεκλημένους. Συγκινητική ήταν η αναφορά του Προέδρου στην πρώτη Αποφοίτηση του ALBA που μετρούσε περίπου 25 άτομα και στην μεγάλη της αντίθεση με την φετινή Αποφοίτηση. Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner στον χαιρετισμό του, παρομοιάζοντας την Αποφοίτηση με πλατφόρμα εκτόξευσης, μίλησε για την εκτόξευση της καριέρας που θα δουν οι απόφοιτοι μετά την απόκτηση του πτυχίου τους και τόνισε τη βαρύτητα αυτής της στιγμής.

Ιδιαίτερη τιμή του ALBA ήταν να φιλοξενεί ως κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης τον Γενικό Διευθυντή της ActionAid Hellas, κο Γεράσιμο Κουβαρά, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία της ξεχωριστής επαγγελματικής και προσωπικής του πορείας . Κατά τη διάρκεια  της ομιλίας του χαρακτηριστικά ανέφερε:

Απόψε θα ήθελα να σας μιλήσω για την πρόκληση του να…ξεμαθαίνεις την αλήθεια. Την αλήθεια που κρύβεται σε αξιώματα, στον συλλογικό τρόπο σκέψης, στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα, ακόμη και στα καθημερινά αντικείμενα. Να ξεμαθαίνεις σημαίνει να αμφισβητείς το κοινά αποδεκτό. Να ξεμαθαίνεις δεν σημαίνει πως ξεχνάς αλλά πως επιλέγεις να ακολουθήσεις έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του με εμπνευσμένο τρόπο με μία ρήση:

Όποιο δρόμο και να επιλέξετε όταν νιώθετε αδύναμοι, θυμηθείτε την Αφρικανική παροιμία που λέει: ‘Αν πιστεύεις πως είσαι πολύ μικρός για να κάνεις τη διαφορά, δοκίμασε να κοιμηθείς σε ένα δωμάτιο με ένα κουνούπι’.

Στην Τελετή μίλησε επίσης και ο φοιτητής που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία του έτους, κος Στέφανος-Στυλιανός Κριαράκης, απόφοιτος του Master of Science in Finance καθώς και η κα Χριστίνα Παπαχριστοπούλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποφοίτων του ALBA, η οποία καλωσόρισε τους νέους αποφοίτους παροτρύνοντας τους να γιορτάσουν την ημέρα και την διάκρισή τους αυτή που κερδήθηκε με πολύ κόπο.

Την Αποφοίτηση έκλεισε ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου με έναν εμψυχωτικό λόγο στον οποίο επικεντρώθηκε στην εξέλιξη της τεχνολογίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος . Έκλεισε προτρέποντας τους απόφοιτους να κάνουν τη διαφορά τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, εφαρμόζοντας την γνώση και την ηθική που το ALBA τους εμφύσησε .

Μετά το πέρας της Τελετής ακολούθησε δεξίωση στον χώρο υποδοχής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με όλο το κοινό και τους αποφοίτους.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους αποφοίτους εξέλιξη στην επαγγελματική τους πορεία και επιτυχίες σε όλους τους τομείς.